Notícies

L'alumne d'ELISAVA Juan Pablo Farré, guanyador espanyol del James Dyson Award 2017 pel disseny d'una innovadora brúixola

Data:

Juan Pablo Farré, estudiant del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial d'ELISAVA, ha guanyat el premi James Dyson Award 2017 a Espanya amb Let Timon Drive You, una innovadora brúixola per al segle XXI.

El projecte, que ha competit amb altres 55 projectes, passarà a la següent ronda de competició internacional per aspirar a un premi final de 35.000 euros. Aquesta competició reuneix cada any a estudiants d'enginyeria de tot el món amb una premissa molt clara: desenvolupar un projecte d'enginyeria capaç de donar solució a un problema.

Trajectes a peu en funció de l'estat d'ànim

El dispositiu es connecta amb el telèfon mòbil del vianant via Bluetooth. Després, s'introdueix una destinació abans de marxar i es personalitza la ruta introduint 3 etiquetes o desitjos momentanis. Aquestes tres paraules funcionaran com filtres i la ruta tindrà una estreta relació amb l'estat d'ànim de l'usuari.

Timón només mostra la direcció, cosa que permet al vianant decidir cap a on vol anar. D'aquesta manera, l'atenció dels vianants se centra en allò que van trobat al llarg del camí i els permet gaudir movent-se d'una manera sana i neta. El producte disposa d'un magnetòmetre, un acceleròmetre i un giroscopi que recalculen constantment la posició de l'usuari, i permet que el dispositiu s'actualitzi constantment.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies