Notícies

La recaptació d''Elementos 3', l'últim llibre de Javier Peña, es destinarà a l'ONG Educo

Data:


Javier Peña, Director General i Científic d'Elisava, acaba de presentar 'Elementos 3', la tercera novel·la d'aventures d'una trilogia lúdico-educativa amb l'objectiu d'empoderar al lector, apropant i fent-li més comprensible el llenguatge de la matèria. La recaptació de la venda de la novel·la es destinarà a Educo, ONG centrada en la infància i que durant la crisi del coronavirus està aportant beques menjador a les famílies amb menys recursos perquè puguin alimentar els seus fills.

'Elementos' ens acosta de manera entretinguda el llenguatge i el món de la matèria. Amb aquest objectiu, la novel·la dóna vida a diversos personatges, que encarnen els elements químics de la taula periòdica i que interactuen entre ells i amb el seu entorn.


Diversitat emocional contra la injustícia


Aquesta tercera entrega parteix de la relació entre l'Al i el Ger, dos alumnes que experimenten el seu primer amor i que a causa de la seva relació seran rebutjats i maltractats pels seus companys d'institut. A partir d'aquesta premissa, l'autor ens parla de la importància d'entendre el concepte de diversitat des del punt de vista de la matèria per així entendre el món de forma més àmplia i evitar discriminacions i injustícies.

La novel·la està ja disponible (en paper i online) i és una lectura constructiva i divertida, ideal per aquests dies. Es tracta, a més, d'una proposta col·laborativa, ja que la recaptació que generi es destinarà a donar suport de manera directa a la infància a través d'Educo.


El llenguatge de la matèria: clau per a l'empoderament


La trilogia 'Elementos' pot llegir-se de forma independent. Elementos 1 apropa el lector a la part física del món, Elementos 2 a la seva part mental, i aquest tercer volum ens acosta a la part emocional.

Expert en química i materials, Javier Peña defensa que el llenguatge dels elements químics és fonamental per interpretar el nostre entorn, una eina clau que ens empodera. Per això defensa que el llenguatge de la matèria hauria d'ensenyar-se ja a les escoles. Si ja ho fem amb el llenguatge de les lletres, el dels números i el de les notes musicals, per què no fer-ho amb el de la matèria, per entendre el nostre entorn?

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies