L'any passat vam generar, recollir i emmagatzemar més dades que en els 5.000 anys anteriors de la història de la humanitat. Fins avui no disposàvem de la tecnologia per enregistrar la realitat a aquesta escala (ni per tant selfie), però ara la tenim al palmell de la mà. I com ens agrada... Per desgràcia, això no vol dir que les nostres societats estiguin millor informades.
Les dades per si soles emmascaren la realitat que descriuen, desdibuixant el seu significat i diluint les emocions. És difícil entendre què signifiquen dos graus d'augment de la temperatura mitjana, o una taxa de transmissió de l'1,5... o un milió de morts, per exemple. En un món de terrícoles plans i fets alternatius, transformar les dades en informació comprensible i honesta és, més que una necessitat, una qüestió de supervivència.
MADD house ha estat una sèrie d'exposicions dels i les alumnes del Màster en Data and Design d'Elisava. Durant un mes, la galeria d'art MUTUO s'ha convertit en part del seu projecte final i en un aparador de pensament crític, investigació, narratives de disseny de dades i interacció.