Notícies

Javier Peña presenta la segona part del seu llibre ‘Elementos’, centrada en el canvi climàtic

Data:


L'any passat, Javier Peña, director general d'Elisava, sorprenia amb la publicació de la novel·la 'Elements. El robatori de les partícules de la vida', una aventura juvenil amb els elements de la taula periòdica com a protagonistes d'una història policíaca ambientada al planeta que porta el seu nom.

Una forma original i atractiva d'abordar i d'apropar al lector l'apassionant món dels materials i els elements que els formen, tornant-los la vida que els pertany. Una aventura en la qual Carbo i Oxi s'enfronten a Plutoni i Urani per alliberar les partícules de vida que han estat robades.

El llibre va suposar, també, l'inici d'un recorregut per un nou llenguatge, el dels elements, que de la mateixa manera que el dels números, les lletres i les notes musicals, ens ensenya el fonamental, el bàsic que necessitem conèixer per interpretar el nostre entorn i buscar, així, el que volem trobar.


La importància del llenguatge matèric en l'economia circular


En la seva continuació, 'Elementos. El imperio del Coltán', acabada d'editar, Javier Peña dóna vida a nous personatges i recupera el món creat en aquella primera història per abordar l'amenaça cada dia més tangible del canvi climàtic. Una al·legoria sobre la societat actual i sobre com el sector més conscienciat de la ciutadania lluita perquè l'altra part participi, prengui consciència sobre la urgència del canvi i es mobilitzi.

Si els elements químics impregnen tot el que ens envolta, per què, llavors, no s'estudien a l'escola? A partir d'aquesta reflexió, l'autor planteja la necessitat d'ensenyar el llenguatge dels elements per afavorir un canvi de paradigma i poder fer front als problemes derivats de l'escalfament global.

Amb aquest objectiu, el llibre presenta les 5 vocals d'aquest nou llenguatge que és el dels elements: Carbo (C), Oxi (O), Hidra (H), Silana (Si) i Ferra (Fe). Mentrestant, la trama de ficció avança en paral·lel: Tato té nous plans per al planeta Taula Periòdica i no són bons...
 

Els personatges del llibre personifiquen els diferents elements de la taula periòdica.


'Elementos. El imperio del Coltán' constitueix una nova aportació des d'Elisava per entendre el llenguatge de la matèria i ajudar a comprendre la seva naturalesa i funcionament, i s'inscriu en l'òrbita d'Elisava Circular, el projecte d'Escola que treballa amb l'objectiu de reduir la petjada ecològica d'Elisava.

En aquest sentit, Javier Peña avança que hi haurà un tercer volum de la saga 'Elements' centrat en la identitat de gènere i que sintonitzarà amb la Comissió Elisava Igualtat, creada amb la intenció d'implicar profundament a tota la comunitat de l'Escola en la lluita contra les desigualtats de gènere i la valoració del concepte diversitat.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies