Notícies

Inaugurada la primera col·lecció de Materials Designers a la Biblioteca d'Elisava

Data:
Materials Designers Elisava
Materials Designers Elisava
Materials Designers Elisava
Materials Designers Elisava

A la materialoteca poden veure, tocar, sentir i conèixer els materials interpretats i classificats d'una manera diferent a l'habitual. Des d'un paper comestible creat a partir de fruites i verdures que no utilitza coles, a un substitut del plàstic convencional, produït a partir d'un bacteri.

La primera exposició, titulada Material Tribes, reuneix quatre tribus o col·leccions de materials: circular, smart & advanced, cultural i basic. 

Circular Materials és la col·lecció destacada d'aquesta primera exposició i presenta materials que responen a una mirada circular de manera integrativa i permeten mimetitzar processos amb la naturalesa, utilitzant matèries primeres com són els residus o els productes conreats. 

Smart & Advanced Materials mostra com els materials tenen la capacitat de transformar energia i d'adaptar-se a l'entorn canviant les seves propietats, i com el seu potencial de lleugeresa permet reduir la quantitat de matèria per a una millor eficiència i eficàcia. 

Cultural Materials reuneix materials que interpreten la història, les tradicions i la societat, propis del nostre entorn immediat i el nostre territori, on l'artesania juga un paper important. 

Finalment, Basic Materials mostra que els bàsics són peces essencials, materials que es mantenen temporada rere temporada. Són materials versàtils i conèixer-los, serveix de punt d'arrencada per a fomentar la creativitat dels dissenyadors.

Aquesta primera exposició, Materials Tribes, formarà part d'un cicle de diferents mostres exposades permanentment en la Bibiloteca Enric Bricall de Elisava que podran visitar de manera exclusiva alumnes i professors.

Sobre Materials Narratives

Materials Narratives és una plataforma d'interpretació i coneixement de materials dirigit a investigadors, docents i empreses. Basant-se en l'experimentació i el disseny a través de nous materials, porta anys investigant en com els materials del nostre entorn poden entendre's de manera integral i des d'una perspectiva social, cultural, sostenible i tecnològica. Els diversos projectes acadèmics i de recerca a nivell internacional han estat impulsats a través de Elisava Research i des dels diferents graus i màsters de Elisava. 

La plataforma Materials Narratives també ofereix serveis dirigits a empreses i organitzacions, acompanyant-les en la formació i en la innovació a través dels materials, detectant i desenvolupant noves oportunitats mitjançant diferents formats de col·laboració com són: projectes de recerca, càpsules formatives, desenvolupament de materials propis o la selecció de materials comercials per als diferents sectors – Material Boxes.

L'horari de visites és de dilluns a dijous, de 9.00 a 20.00 h i divendres de 9.00 a 19.00h. Si vols saber més sobre Materials Narratives escriu-nos a: research@elisava.net