Notícies

Guanyadors/es dels Premis ei! 2020

Data:
Els i les guanyadores dels Premis ei! 2020, amb Javier Peña, Director General d'Elisava; Albert Fuster, Director Acadèmic; i els Caps d'Estudis Oscar Tomico (Grau Enginyeria Disseny Industrial) i Danae Esparza (Grau en Disseny).

Un any més, els Premis ei! d'Elisava han reconegut els millors Treballs Fi de Grau dels i les alumnes acabats i acabades de graduar a l'Escola. Els Premis ei! distingeixen els treballs finals dels nostres estudiants dels Graus Universitaris tenint en compte criteris de conceptualització, innovació, funcionalitat, desenvolupament i metodologia, així com la seva viabilitat social, econòmica i mediambiental.

El Jurat de la 9a edició dels Premis ei! ha volgut destacar el gran mèrit i nivell de totes les propostes en un context marcat per la situació sanitària generada pel COVID-19. Aquest mateix context ha motivat que els premis s'hagin lliurat en una cerimònia sense públic el passat 2 d'octubre (i no en el marc de l'Acte de Graduació, com habitualment).

El Jurat d'aquesta edició ha estat format per:

  • Guillem Camprodon. Interaction Designer. Research Lead. Fab Lab // IAAC
  • Mariona Palau. Dissenyadora
  • Albert Folch. Creative Director & Founder Folch Studio
  • Helena Puig. Interiorista. PPT Interiorisme
  • Javier Peña. Director General d'Elisava

Els i les membres del Jurat han seleccionat un/a guanyador/a per cada categoria: Human, Material, Society, Information i Technology, i tres mencions especials. Són els i les següents:
 

Human

Balisa

Ariadna Sala (Grau en Disseny. Menció Producte)
Tutora: Danae Esparza 

Per crear una eina que fa més amable la teràpia amb víctimes d'abusos sexuals. El Jurat destaca la invenció d'un sistema iconogràfic propi dissenyat a propòsit, que millora la vida de les persones. Així, valora aquest treball molt positivament perquè visibilitza la problemàtica i mostra com el disseny pot ajudar altres disciplines.


Menció especial

Hieros Glifos

Joan Carreras (Grau en Disseny. Menció Producte)
Tutora: Raquel Llaberia

Per la bellesa poètica de les peces ceràmiques i per mostrar la part més intangible i artística del disseny. El Jurat subratlla la capacitat d'exploració sensorial que ha demostrat el seu autor. A més, coincideix que ha explorat nous terrenys, sortint de la zona de confort del dissenyador.


Material

Photodermis

Gemma Delgado (Grau en Enginyeria de Disseny Industrial. Menció Desenvolupament de Producte)
Tutors: Jessica Fernandez, Francesc Ribot

Per realitzar una presentació i argumentació impecable d'un projecte molt complex. El Jurat destaca l'aportació tecnològica d'aquest i la part sistèmica de la seva recerca. A més, valora molt positivament l'aplicació al cos del llenguatge de l'enginyeria.


Society

Paisajes de la memoria

Julia Llorens (Grau en Disseny. Menció Espai)
Tutora: Daria de Seta

El Jurat ha destacat aquest treball pel seu gran potencial: valora la crítica que ha fet al model de ciutat actual i la seva aposta per salvar els territoris agrícoles de la zona de Delta del Llobregat. Un projecte que sobresurt per la conscienciació social i històrica d'una problemàtica i emergència mediambiental.


Menció especial

Orwell. Wearing Digital Privacy

Sergio García (Grau en Disseny. Menció Producte)
Tutors: Oscar Tomico, Saúl Baeza, Lluís Sallés

Per mostrar tots els temes actuals de la privacitat amb un plantejament molt hàbil. El Jurat destaca aquest projecte per la connexió que s'ha establert entre tres universos molt diferents entre sí: els drets individuals, les xarxes socials i les marques comercials.


Information

The Viral Stone

Carla de la Torre (Grau en Disseny. Menció Gràfic)
Tutors: Oscar Tomico, Saúl Baeza, Lluís Sallés

Per crear un joc entre dos suports totalment diferents i generar un codi nou per al llenguatge de TikTok. El Jurat destaca el balanç que s'estableix entre el llenguatge hipermodern d'aquesta xarxa social i la seva materialització en un suport tan antic com una pedra. Tots consideren que el joc entre aquests dos suports com a metàfora visual és una aposta molt personal i arriscada.


Menció especial

You vs the Machine

Maria Moreso (Grau en Disseny. Menció Interacció)
Tutora: Tona Monjo

El Jurat considera que aquest projecte fa visible de manera impecable tres problemàtiques de les noves tecnologies (vigilància, discriminació i manipulació). Valoren molt positivament que l'alumna hagi utilitzat el disseny com a protesta en el seu treball.


Technology

Sistema simbiótico transitorio de creatividad biológica y artificial

Ana Bellido (Grau en Disseny. Menció Interacció)
Tutors: Oscar Tomico, Saúl Baeza, Lluís Sallés

Per establir un diàleg entre el dissenyador i la intel·ligència artificial, i per connectar disseny i indústria. Per desenvolupar una metodologia complexa de disseny i proporcionar eines al dissenyador per treballar i desenvolupar-se. El Jurat destaca el gran treball de l'alumna, que ha explicat la figura del dissenyador avui dia en el món tecnològic.


Premi ei! al Millor Expedient Acadèmic

Ferran Algueró Martínez
 

Premi ei! del Públic

Anna Portet Sullà (Autodeconstrucció)

Anna Portet Sullà (Grau en Disseny. Menció: Disseny Gràfic)
Tutor: Francesc Ribot

El Premi del Públic, votat de forma oberta i online a través de la plataforma digital Easypromos, ha estat, amb 210 vots, per a aquest treball en el qual l'autora posa en pràctica la sobreexplotació de la Teoria de Rol per part de les persones insegures mitjançant el disseny d'un llibre amb gran quantitat d'informació sobre ella mateixa explicada des de diferents punts de vista.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies