Notícies

Food Design a Elisava


El Food Design és una àrea de coneixement relativament nova en el camp del disseny. Amb moltes i diferents definicions, totes òptimes i vàlides tot i que encara poc consensuades i concretes, el Food Design ha crescut al llarg dels últims anys i ha arribat per quedar-se. Cada vegada més dissenyadors i dissenyadores es dediquen a aquesta disciplina per reflexionar al voltant de l'alimentació i el disseny amb l'objectiu de repensar i redissenyar l'acte de menjar.

Què mengem, d'on procedeix, com s'ha produït o cultivat, com ho mengem, on ho mengem, amb què mengem, amb qui mengem, com i on vam comprar els aliments, com els transportem...

Entenem el Food Design com un agent de canvi, com una eina transdisciplinar que uneix gastronomia i disseny amb la indústria des de tots els àmbits amb l'objectiu de crear reflexió i acció per millorar el sistema d'alimentació i ajudar a la indústria i la societat.

En aquest sentit, identifiquem les sinergies que s'estan produint entre les escoles de disseny i les escoles de gastronomia, i liderem el desafiament d'anar incorporant les metodologies de tots dos àmbits de coneixement per a la formació dels Food Designers del present i del futur.