Notícies

Estudiar a l’estranger: Tot el que necessites saber

Data:


Cada any arriben a la nostra escola centenars d’estudiants de diferents parts del món i és que, estudiar a l’estranger, és una oportunitat per a ampliar la formació acadèmica i, en alguns casos, fins i tot aprendre un nou idioma. A més a més, representa una immersió en una nova cultura, cosa que també suposa un important creixement a nivell personal… En definitiva, no hi ha cap dubte que es tracta d’una experiència que canvia la vida.

Si tu també estàs pensant en estudiar a l’estranger, aquest post t’ajudarà a tenir clar tot el que has de saber abans de prendre la decisió d’emprendre aquesta nova aventura.

Com estudiar a l’estranger?

Moltes persones opten per estudiar un semestre a l’estranger durant el seu grau universitari, però existeixen moltes opcions formatives a diferents nivells d’educació. Per exemple, si a Elisava comptem amb un programa de 15 setmanes, l’Study Abroad, que ofereix una visió integral del disseny i de les noves oportunitats que es presenten gràcies a aquest programa. Aquest programa, que s’imparteix exclusivament en anglès, està destinat tant a estudiants que ja compten amb formació de disseny com a estudiants que desitgin iniciar-se en el meravellós món del disseny.

Molts cops, quan es comença a planejar una estància a l’estranger, és fàcil deixar-se emportar per la il·lusió, però és important no precipitar-se i planificar molt bé l’estància. Els passos a seguir són els següents:

  • Pensa què vols estudiar a l’estranger: Molta gent decideix marxar a l’estranger perquè volen cursar uns estudis específics i, al revés, d’altres tenen clar que volen passar un temps a l’estranger, però encara no saben què estudiar. Com vam comentar, les opcions són múltiples: Existeixen programes, graus, llicenciatures, doctorats, certificats, diplomes…
  • Escull el país on vols estudiar: A l’igual que en el punt anterior, les possibilitats són infinites i hauràs d’escollir un país d’acord amb els teus interessos. Existeixen molts aspectes a tenir en compte com el clima, la qualitat de vida o els atractius que aquell lloc presenta. Segurament, el tipus d’especialitat en el qual vulguis formar-te també determinarà el lloc, ja que cada país és conegut per diferents coses.
  • Analitza els requisits de cada país i dels estudis escollits: Un cop tinguis clar tot l’anterior, el següent pas és revisar i iniciar tots els requisits i tràmits per a estudiar a l’estranger. Igualment, també hauràs d’analitzar els requisits d’accès dels estudis que es pretenguin cursar. Per exemple, si viatges a un país estranger en què es parla una llengua diferent a la teva, és probable que sigui necessari presentar una certificació que acrediti el teu nivell d’idiomes.
  • Busca un lloc de residència: Si has arribat fins aquí, ja ho tens gairebé tot a punt per començar la teva aventura a l’estranger! Un dels últims passos serà buscar un lloc on viure durant l’estància. Un cop més, existeixen opcions diferents: Buscar una residència d’estudiants, un apartament o una casa familiar.
  • Prepara les maletes i inicia l’aventura: Poc abans de marxar, serà el moment de fer les maletes i, especialment, si hi passaràs una temporada llarga, és probable que hagis previst emportar-te una gran quantitat d’equipatge. Tot i així, et recomanem que prioritzis només el que és estrictament necessari per evitar un sobrepès innecessari. Molts cops, tendim a pensar que necessitem moltes més coses de les que realment farem servir en el nostre dia a dia. A més, vagis on vagis, sempre podràs comprar tot el que necessites en cas d’urgència.

Beques per estudiar a l’estranger

Un altre aspecte de vital importància al decidir estudiar a l’estranger és el pressupost. Evidentment, dependrà de diferents factors com la matrícula dels estudis, el transport, l’allotjament, la qualitat de vida del país on viuràs... En resum, sense dubte, estudiar a l’estranger pot arribar a ser una mica car. Tot i així, s’ha de valorar la possibilitat de sol·licitar alguna beca per compensar les despeses.

Existeixen diverses plataformes a través de les quals es pot sol·licitar una beca per a estudiar a l’estranger i les quantitats poden variar per complet. Algunes beques permeten cobrir pràcticament totes les despeses derivades d’una estància a l’estranger, mentres que d’altres només s’encarreguen d’abonar la totalitat o part de la matrícula. Per a conèixer totes les opcions possibles, et recomanem consultar l’apartat de beques de la teva escola o universitat, les beques que ofereix el govern, així com les que brinden altres entitats o fundacions de la zona.

Estudiar a Espanya

Ara ja conèixer tots els passos a seguir per estudiar a l’estranger, a què esperes per a començar l’aventura? Si estàs pensant estudiar a Espanya, i més concretament a Barcelona, no dubtis en contactar amb nosaltres per conèixer totes les opcions formatives que podem oferir-te des d’Elisava.