Notícies

Estudiants d’Enginyeria dissenyen productes per a joves promeses del ciclisme d’elit

Data:
Grau Enginyeria Disseny Industrial
Grau Enginyeria Disseny Industrial
Grau Enginyeria Disseny Industrial
Grau Enginyeria Disseny Industrial
Grau Enginyeria Disseny Industrial

Els/les alumnes del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial i de l'assignatura 'Projecte i Desenvolupament III' del Programa d'Estudis Simultanis (PES) han treballat recentment en un projecte trimestral vinculat a l'esport i a les dues rodes. L'objectiu ha estat vincular la sensòrica al disseny de producte, treballant en un entorn determinat i amb usuaris reals mitjançant Design Thinking (empatitzar, definir, idear, prototipar i evaluar).

El procés va començar amb la creació a classe d’equips de treball, als quals es va assignar un dels 6 corredors, i cadascun dels equips va començar a treballar l'entrevista que pocs dies més tard farien al seu corredor/a al Velòdrom d'Horta. Un cop feta la visita i entrevistat el corredor com a fase per empatitzar, es va iniciar a classe la fase de definició, i posteriorment les d’ideació i prototipatge, per acabar validant-lo amb els usuaris i l'entorn a la Blume.
 

Productes adaptats a les particularitats de l’usuari


Un dels punts clau del projecte ha estat que els alumnes s’han adonat que aquests nois i noies amb els quals han treballat són joves promeses de l'esport juvenil, però que al mateix temps són persones que viuen una etapa de la seva vida amb molts canvis a nivell personal/físic. Amb aquesta premisa, els productes desenvolupats han buscat ser sensibles a aquesta particularitat. 

En aquest sentit, s’han tractat les dades de rendiment d'una forma subjectiva per no generar frustració per comparació amb valors d'adults. Ajudar-los a entrenar sense perill de caure o crear un sistema per millorar la comunicació entre entrenador i corredors han estat, també, alguns dels temes tractats.

Els resultats finals del projecte s’han presentat a la Blume i han estat testejats al jardí de la residència amb els corredors, que han reaccionat molt positivament a les proves. Cal destacar, tanmateix, l'ajuda, en el marc del projecte, d’en Jaume Mas, actual entrenador de l’equip de corredors i medallista com a exseleccionador olímpic.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies