Notícies

Estudiants de màster dissenyen un kit per a escoles per conscienciar sobre la situació dels refugiats

Data:
Now You See Me Moria
Now You See Me Moria
Now You See Me Moria
Now You See Me Moria


Els estudiants del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals d'Elisava han dissenyat un kit per a escoles destinat a conscienciar la població infantil sobre la situació de les persones refugiades.

La iniciativa, impulsada pel col·lectiu Now You See Me Moria amb el suport de La Casa Encendida de Madrid, consisteix en un kit perquè els nens i nenes duguin a terme missions relacionades amb el projecte amb dues finalitats. D'una banda, generar consciència sobre el problema i empatia amb els refugiats per part de la població infantil europea. D'altra banda, involucrar-los activament en la divulgació del missatge a casa, a les escoles i també als barris.

A la primera prova pilot, el kit es distribuirà a 20 escoles de Madrid i una de Barcelona. L'objectiu a mitjà termini és consolidar aquest kit com un format estàndard per enviar-lo a escoles de tot Europa.

Canvis urgents a la política europea d'immigració

Now You See Me Moria és una iniciativa creada l'any 2020 per Noemí, fotògrafa i editora establerta a Amsterdam juntament amb Amir d'Afganistan; Qutaeba de Síria; Ali i Mustafa d'Afganistan, tots refugiats que habiten al Camp de Moria, a Lesbos, amb l'objectiu de donar visibilitat a la situació dels refugiats i reclamar canvis urgents en la política europea en matèria immigració.

Durant aquest primer any d’existència, s’han unit al projecte dissenyadors gràfics com Raoul Gottschling i Christian Knöpfel; artistes de carrer; estudiants de ciències polítiques; i moltes altres persones. Actualment compta amb més de 37.000 seguidors a les xarxes socials i està tenint un gran impacte a nivell europeu mitjançant la participació ciutadana, múltiples exposicions i la presència a festivals de fotografia.
 

Now You See Me Moria
Now You See Me Moria
Now You See Me Moria
Now You See Me Moria
Now You See Me Moria
Now You See Me Moria


Crèdits

Equip de treball del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals:

Directors del Projecte: Toni Montes, Roger Paez

Tutors: Merche Alcalá, Toni Montes

Estudiants: Agustina Angelini, Chloe Rood, Dasstan Bissen, Elsa Pacheco, Gala Knoph, Giulia Tufariello, Irini Vazanellis, John Gillen, Julia Llorens, Liana Kalaitzoglou, Malak Ghemraoui, Momen Nabil, Sasha Zaitceva

Estudiants que han desenvolupat aquesta proposta: Malak Ghamraoui, Giulia Tufarielo.