Notícies

Els Premis ei! 2022 reconeixen els millors Treballs Fi de Grau d'Elisava

Data:


Creats fa una dècada amb l’objectiu de reconèixer la qualitat i l’excel·lència dels i les joves dissenyadors i dissenyadores d’Elisava, els Premis ei! han celebrat la seva 11a edició, en què s’han destacat els millors Treballs Fi de Grau de l'alumnat de la promoció 2021-22, així com el millor expedient acadèmic.

La present edició ha premiat fins a deu projectes, els autors i autores dels quals han rebut el premi en el marc d'un acte de graduació presencial -el primer postpandèmia- al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

El Jurat d'aquesta edició ha estat format per:

  • Raquel Quevedo, Dissenyadora.
  • Salvi Plaja, President d’ADI-FAD.
  • Adrián Jurado, Arquitecte.
  • Júlia Esqué, Dissenyadora de Producte.
  • Javier Peña, Director General d’Elisava.

Els i les membres del jurat han seleccionat un projecte guanyador en les categories Human, Materials, Information i Technology, i dos projectes en la categoria Society, a més de dos mencions especials en les categories Materials i Technology. Són els següents:


Human

El Jurat destaca el treball guanyador per la potència del seu projecte personal i per la gran qualitat de totes les peces entregades, en les quals conviuen el disseny gràfic, l’escriptura, l’escultura i la fotografia. També s’ha valorat de manera molt positiva el coratge de l’autora a l’hora d’escollir una qüestió tan personal, a partir de la qual ha realitzat una investigació introspectiva a través del disseny.

Mama

Clàudia Falgà
Tutora: Mariana Eidler


Materials

Per realitzar una investigació sobre el disseny de producte molt interessant, per documentar a la perfecció el procés d’anàlisi dels materials i els seus components, fent servir diversos camins i possibilitats. El Jurat coincideix que el resultat final ha estat plasmat i presentat amb una finor formal excel·lent, i amb un gran valor estètic pel que fa al conjunt de totes les peces.

Volk

Helena Osuna
Tutors: Martín Azúa i Xavier Tutó


Menció especial Materials

Per presentar un projecte de disseny tan personal i de forma molt sorprenent. El Jurat considera que l’estudiant ha aconseguit vindicar un objecte molt quotidià, anodí i en el qual ningú no havia pensat mai. També ha valorat de manera molt positiva el treball previ d’investigació sobre aquest tipus de producte. Per celebrar la diversitat i màgia de l’artesania i valorar-la. I, per últim, per presentar diferents propostes formals que funcionen, amb un gran component estètic i d'originalitat.

Craft Rain Down

Otto Bridgham
Tutors: Luis Eslava, Andrés Martínez i Albert Pablo


Society

Per denunciar un problema tan important en l’actualitat i plantejar un tema sobre el qual tots i totes hauríem de reflexionar, com és el de la sobirania alimentària. El Jurat valora que l’estudiant ha actuat amb valentia i maduresa a l’hora de sortir de la zona de confort com a dissenyador i fer un projecte tant aliè a la seva disciplina.

El funeral de la llet

Liam Kelly
Tutores: Mariana Eidler, Raquel Llaberia i Héloise Vilaseca


Society ex aequo

El Jurat ha coincidit a atorgar un premi ex aequo en aquesta categoria, degut al procés de disseny tan treballat i detallat del projecte. També ha valorat el procés d’investigació en col·laboració amb els veïns i veïnes. Per apostar pel disseny de l’espai social per als veïns del barri, un disseny inclusiu que esborra la frontera entre l’espai públic i el privat.

A peu de carrer

Eloi Sànchez Rivas
Tutor: Roger Paez


Information

Per tractar un tema tan actual per a la Generació Z a través d’una crítica intel·ligent i humorística, sense perdre el rerefons seriós i rigorós. Per la seva aproximació científica detallada, traslladada al discurs de l’imaginari de la telebotiga. I, per últim, per fer reflexionar a la gent sobre un fenomen social com és la selfie, amb un to fresc i divertit.

The Ultimate self(ie)

Elisabet Català
Tutors: Saúl Baeza, Oscar Tomico i Lluís Sallés


Technology

Per com és d’innovador aquest projecte. El Jurat en destaca la possibilitat d’eliminar el procés de soldadura que s’aplica en les bateries elèctriques per un procés de clipatge, que facilita reparar, reutilitzar i reciclar aquest producte, el creixement i desenvolupament del qual és exponencial.

Onux

Elisava Racing Team.
Tutors: Pau Romagosa, Abert Sosa, Miquel Tejero i Marta Janeras


Menció especial Technology

Per entendre l’enginyeria com un agent de canvi mitjançant el qual poder dur a terme projectes socials i respondre a la urgència social i humanitària. Per haver fet un gran TFG treballant com una start-up, en la qual cada membre de l’equip tracta una qüestió concreta per, finalment, arribar a presentar un prototip funcional a través d’una campanya de crowdfunding. I per presentar un dispositiu reutilitzable en molts rescats, i reduir-ne així l’impacte ambiental.

TRUSTTO

Angela García, David Sancho, Garazi Diaz, Eva Palmer, Mei Xen Bertranpetit, Julia Román
Tutors: Francesc Mestres, Miquel Tejero i Martin Koch


Premi del Públic

El Premi del Públic, que aquest any han votat un total de 1.800 persones, a través de plataforma Easypromos, ha estat atorgat al projecte A peu de carrer d’Eloi Sànchez Rivas, que ha obtingut 165 vots.


Premi al Millor Expedient Acadèmic

L’estudiant amb el Millor Expedient Acadèmic del curs 2021-2022, segons les consideracions del Jurat, ha estat Eloi Sànchez Rivas, que ha rebut el guardó de la mà de Marta Tudurí-Quevedo, alumna que va obtenir el Premi al Millor Expedient Acadèmic del curs 2020-2021.