Notícies

Els Premis ei! 2021 destaquen els millors Treballs Fi de Grau d'Elisava

Data:


Nascuts fa una dècada amb l'objectiu d'estimular la creativitat i impulsar la trajectòria acadèmica dels i les joves dissenyadors i dissenyadores formats a Elisava, els Premis ei! han celebrat la seva 10a edició destacant els millors Treballs Fi de Grau de l'alumnat de la promoció 2020-21.

La present edició ha premiat fins a set projectes, els autors / es han rebut el premi en el marc d'un acte de graduació presencial -el primer post pandemia- al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

El Jurat d'aquesta edició ha estat format per:

  • Amaia Celaya, Directora del Màster en Disseny per a la Resiliència d'Elisava
  • Enric Puig, Director de l'Arts Santa Mònica
  • Mireia Escobar, Directora del Disseny Hub Barcelona – DHUB
  • Xavier Martínez, Co-fundador i CEO de BCN3D Technologies
  • Javier Peña, Director General i Científic d'Elisava

Els / les membres del jurat han seleccionat un projecte guanyador en les categories Human, Materials, Society i Technology, i dos projectes en la categoria Information. Són els següents:

Human

Aroma

Tomàs Cano (Grado en Diseño, Mención Producto)
Tutor: Martín Azúa

Per desenvolupar a la perfecció aquest projecte de manera elegant, subtil i exquisida. Per posar l'olfacte en primer lloc com a sentit, quan en general és el sentit més oblidat. Per trobar un perfecte equilibri entre la forma i el contingut, generant emocions al comensal. Aquest TFG compta amb un enfocament holístic molt complet que, a més, pot ser aplicat a persones que tinguin problemes olfactius.


Materials

Matter make design

Marta Gómez de Gispert (Grado en Ingeniería de Diseño Industrial, Mención Diseño de Producto)
Tutora: Jessica Fernández

Pel caràcter innovador d'aquest projecte, que compta amb un grau d'innovació molt elevat. El Jurat coincideix que té un gran futur, ja que planteja moltes possibilitats a explorar i aplicar. A més, també valora molt positivament que s'hagi treballat aquest producte especulatiu com un element que pot aportar identitat a l'usuari o usuària, creant un weareable-joia que embelleix la persona.


Society

La imagen del género

Júlia Pérez (Grado en Diseño, Mención Experiencias Interactivas)
Tutor: Raúl Goñi

El Jurat destaca aquest treball per aprofundir en una temàtica molt present actualment en la societat i per proposar una alternativa al binarisme de gènere, el sexe i l'atracció sexual / romàntica. La plataforma creada per la Júlia es pot expandir i extrapolar a moltes necessitats i formats diferents, a més d'obrir un debat per aplicar-lo a altres esferes de la vida social.


Information


Sistema reticular para la materialización de identidades multiculturales

Hannah Adib (Grado en Diseño, Mención Producto)
Tutora: Danae Esparza

Per realitzar un projecte personal molt original, significatiu i amb molt sentit. Per la forma en què ha materialitzat la seva identitat pròpia amb un posicionament low tech i obtenint un outcome molt artesanal. El Jurat valora molt positivament la metodologia seguida i el procés de disseny realitzat, que es pot extrapolar a molts altres àmbits, com la reconstrucció de relacions entre països, col·lectius, etc.


Copies: Degeneration and integration

Daniel Verano (Grado en Diseño, Mención Gráfico)
Tutores: Oscar Tomico, Saúl Baeza, Lluís Sallés

Per generar un debat sobre la còpia i la clonació mitjançant el disseny gràfic i plantejar quin valor té aquesta pràctica en la societat, quan més aviat sempre té una connotació negativa. La forma i l'execució del projecte, que compta amb formats i materials inusuals i diferents és un altre punt molt valorat pel Jurat.


Technology

Roderma

Cèlia Marquès (Grado en Ingeniería de Diseño Industrial, Mención Desarrollo de Producto)
Tutor: Francesc Mestres

Per executar aquest projecte a la perfecció a nivell tècnic i enginyeria, que podria implementar-se avui mateix als centres sanitaris i hospitals. La Cèlia ha treballat en un producte per dur a terme intervencions mèdiques menys invasives i millorar el benestar de les persones, amb una sortida comercial immediata i viable.


Premi ei! del Públic

Dayna EVO

Ferran Santos, Miquel Comas, Francesc Blanquet, David Valls, Mateu Tur, Àlex Garcia, Alejandro Fernández, Guillermo Cortijo (Grado en Ingeniería de Diseño Industrial y Programa de Estudios Simultáneos)

Tutores: Marta Janeras, Pau Romagosa, Albert Sosa, Miquel Tejero

Votació oberta i online a través de la plataforma Easypromos.

L’equipo Elisava Racing Team ha treballat amb l’objectiu de seguir desenvolupant Dayna, la moto de l’edició anterior, i donar un pas més amb Dayna EVO, el primer servei de rescat i asistència en events esportius que combina una motocicleta 4x4 100% eléctrica, una connexió IoT i un servei mèdic capaç d’arribar on sigui necessari, maximitzant la seguretat, el confort i el respecte per la naturalesa.