Notícies

Els Premis ADI 2022 seleccionen diversos projectes d’Elisava

Data:


(Notícia actualitzada el 20.04.22)


Els Premis ADI 2022, organitzats per l’Associació de Disseny Industrial ADI-FAD, han donat a conèixer els projectes seleccionats de la seva propera edició. Un grup de professionals experts nacionals i internacionals, procedents de diferents camps del disseny industrial, la comunicació, la docència i la teoria del disseny, han avaluat les 360 propostes presentades. Aquest any, el jurat ha estat format per Angela Rui, Amalia Puga, Anniina Koivu, Daniel Cid, Mario Ruiz Albert Fuster, Diego Ramos, Octavi Rofes, Raquel Quevedo i Stella Rahola.
 

Medalles ADI
 

En la categoria Medalles ADI, de 68 projectes inscrits se n’han seleccionat 12, la meitat dels quals són treballs d’alumnes d’Elisava: 5 Treballs de Fi de Grau (TFG) i 1 Treball de Fi de Màster (TFM).

Aquests són els projectes seleccionats:

  • ATHOS, d'Emili Taixés, Romina Milesi, Carla Barrientos, Mar Amengual, Pau Gual (TFM Màster en Disseny de Producte)
  • Balisa, d'Ariadna Sala (TFG Grau en Disseny)
  • OLGA, Refugi emocional per als espais comuns de l'habitatge, d'Ariadna Tunnah (TFG Grau en Disseny)
  • Photodermis, de Gemma Morell (TFG Grau en Enginyeria de Disseny Industrial)
  • Primitive, d'Alex Linares (TFG Grau en Disseny)
  • SENSE, d'Anna Ballesté (TFG Grau en Disseny)
     
Athos
Balisa
Balisa
Olga
Olga
Photodermis
Photodermis
Primitive
Primitive
Sense
Sense


Premis ADI Cultura


D’altra banda, el projecte europeu d’Elisava Research Material Designers ha estat un dels 12 projectes seleccionats als Premis ADI Cultura 2022, el reconeixement amb més prestigi i trajectòria del nostre país en la disciplina del disseny industrial i la cultura del disseny. MaDe (Materials Designers) és un projecte cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea, que té l'objectiu de potenciar el talent cap a economies circulars per tot Europa gràcies a l'associació entre institucions culturals i de disseny. Pots visitar l'Instagram de Material Designers aquí.

 Material Designers
 Material Designers
 Material Designers
 Material Designers
 Material Designers


Un altre dels 12 projectes seleccionats als Premis ADI Cultura 2022 és 'Disseny per a la Inclusió. El procès com a resultat'. Comissariat per Anaïs Esmerado i impulsat per l'Associació Ojalá Projects i el Museu del Disseny de Barcelona, hi participen Elisava i les Escoles de Disseny Bau, LCI, ESDAP, L’Idem i UOC; així com les entiats socials Intress, Teb BCN, ASIB Ictus i Metzineres.

En aquesta mateixa categoria hi trobem també l'exposició 'Our Garden Needs Its Flowers. Fluxes i narratives artístiques en el Districte Cultural de L’Hospitalet', comissariada per DOES, estudi de l'alumni i professor d'Elisava Saúl Baeza, i que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de L’Hospitalet (Centre d’Art Tecla Sala i Districte Cultural L’H).


Premis Delta


Pel que fa als Premis Delta per a professionals i empreses de disseny industrial, també hi ha diversos Alumni i professors d’Elisava seleccionats, com ara l’estudi Goula/Figuera, Diego Quiroga d’Anima DesignLagranja Design, Addition, Emiliana Design, Gerard Arqué, Benedito Design, Josep Puig Cabeza, Jordi Veciana i Sandra H. Yborra amb la taula 'FlipN’Clack', un dels tres projectes participants en la darrera edició de l'Elisava Alumni Crowdfunding Challenge.

Els guanyadors dels Premis ADI es donaran a conèixer el proper 15 de juny en el marc de la Barcelona Design Week. Enhorabona als autors/es de les propostes seleccionades i molta sort!