Notícies

Els Premis ADI 2020 reconeixen 'Entre redes' i diversos projectes d’alumni i professors d’Elisava

Data:

Els Premis ADI 2020, organitzats per l'Associació de Disseny Industrial ADI-FAD, han atorgat, un any més, els principals reconeixements en l'àmbit del disseny de producte al conjunt de l’estat. 
 

Medalla ADI d’Or
Entre redes, d’Amalia Puga


La Medalla ADI d’Or, que s’atorga des de 1976 als estudiants de disseny de producte, ha estat per a Amalia Puga, alumni del Grau en Disseny d’Elisava, pel seu Treball Fi de Grau (TFG) Entre redes. Un projecte que aposta per les sinergies entre disseny i artesania, entre tradició i innovació, a partir de la reivindicació de la feina de les redeiras gallegues.

El projecte, segons el jurat, barreja una vessant social i mediambiental al donar una segona vida a un material sense ús; el producte resultant està dissenyat amb materials reciclats amb les restes de cordes i fils de les xarxes de pescar, i ha estat teixit per dones. L'autora ha agraït l’ajuda del seu tutor, Salva Fàbregas, i ha dedicat el premi a les protagonistes del projecte, l’associació de dones redeiras d’A Guarda. Un col·lectiu, ha recordat, que actualment lluita per la supervivència del seu ofici i que representa “un exemple extraordinari del treball col·laboratiu entre dones”.

'Entre redes', d'Amalia Puga.


Premi ADI Cultura Projecte
Understanding L’Hospitalet, de Saúl Baeza i Diego Ramos


En segon lloc, el Premi ADI Cultura Projecte ha recaigut en el projecte Understanding L’Hospitalet, d’Understanding Design, del professor d’Elisava Saúl Baeza i Diego Ramos. Una proposta sòlida i intrèpida, segons el jurat, que posa en el mapa una ciutat emergent, clau en el teixit industrial i creatiu local, però constantment eclipsada per Barcelona. També n’han destacat la seva intenció de posar en valor un tipus de disseny entrecreuat amb l’art i amb uns processos creatius i de recerca experimentals.

'Understanding L’Hospitalet', d’Understanding Design.


Premi Delta d’Or de Disseny pel Cos
AI Snowboard Binding, d’ADDIT·ION i Nidecker


D’altra banda, el Premi Delta d’Or de Disseny pel Cos ha recaigut en AI Snowboard Binding, d’ADDIT·ION, empresa promoguda pels Elisava Alumni Saulo Armas i Ignasi Sagré, i Nidecker. Unes innovadores fixacions de snowboarding impreses en 3D i dissenyades utilitzant les últimes tecnologies d’intel·ligència artificial per optimitzar l’estructura i la geometria d’acord amb els requisits mecànics i esportius més exigents.

'AI Snowboard Binding', d’ADDIT·ION i Nidecker.


Premi Delta d’Or d’Il·luminació
Fa Mini, de Goula/Figuera Studio


Finalment, el Premi Delta d’Or d’Il·luminació ha estat per Fa Mini, de Goula/Figuera Studio, dels Elisava Alumni Pablo Figuera i Álvaro Goula, per Gofi. El jurat n’ha destacat el seu aspecte old fashion “que et transporta a l’imaginari l’arquetip de lluminària, sense arribar a ser-ne una còpia”.

'Fa Mini', de Goula/Figuera Studio.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies