Notícies

Elisava x Simon: Noves atmosferes de l'espai privat

Data:
Elisava x Simon
Elisava x Simon
Elisava x Simon
Elisava x Simon


Els/les estudiants del Grau en Disseny d'Elisava (Menció Disseny d'Espais) presenten, en col·laboració amb Simon, 4 projectes que exploren noves atmosferes de l'espai privat amb dues de les lluminàries més icòniques de la marca, "Mood" i "Slim".  

En un moment en el qual les nostres vides s'han vist sorpreses per una situació extraordinària, les cases s'han convertit en el centre neuràlgic de la nostra activitat diària. Menjar, treballar, fer esport o descansar ... ¿Pot una mateixa lluminària adaptar-se i respondre a les diverses necessitats de l'habitatge actual? 

L'espai residencial està en un moment de grans canvis: els usos, la intensitat i el seu significat s'estan reconfigurant. En aquest canvi, el paper de la llum com a element capaç de transformar l'espai és molt rellevant. Així, els/les estudiants han estudiat a l'usuari i el seu punt de vista per descobrir quines atmosferes poden acompanyar-lo en aquesta nova forma d'habitar.  

Per dur a terme aquest repte, els grups de treball, guiats pels professors Maria Güell, Adrián Jurado i Ramón García, han presentat les seves maquetes a escala real, per experimentar la relació de l'espai amb la llum i l'usuari. Sovint, han tensat una mica les formes per trobar noves capacitats de les lluminàries, donant lloc a escenes insospitades. 

Aquest projecte s'emmarca dins de les col·laboracions que Elisava realitza amb empreses, institucions i ONG, que formen part del dia a dia de l'escola i són un factor diferencial per apropar els estudiants al món professional des del primer curs. 

Projectes Elisava x Simon  

Sin luz no hay nada. Estudiants: Clàudia Blanes, Núria Estarlich, Noa Gomà, Alicia Zhu  

Com poden conviure dues activitats amb diferents necessitats lumíniques? En aquest projecte, l'alçada i la inclinació de les lluminàries poden variar segons la posició de la ròtula, utilitzant sempre un mateix accessori.  

Sensaciones. Estudiants: Liza Canavaggio, Blanca Jofré, Arnau Merino, Javier Pradal 

L'objectiu d'aquest treball és transmetre les sensacions i l'experiència que ofereix "Mood", comunicar aquesta lluminària d'una forma molt més sensorial i poètica. La superfície visible en blanc que contrasta amb la projecció dels acabats en cromat, daurat, coure, bronze o colors com el blau, que ofereixen a l'usuari unes sensacions molt potents.  

Ilumina el cambio. Estudiants: Alejandra Fuertes, Robert Rodríguez, Pilar Olona, ​​Júlia Vera 

Per donar valor a la lluminària "Slim", que és versàtil, flexible i personalitzable, es van analitzar les activitats que realitza un possible usuari en el seu dia a dia, posant en valor el paper de la llum. Tenint en compte la situació actual, l'usuari tipus és una persona de mitjana edat amb habitatge propi que actualment tele-treballa fent, en conseqüència, gran part de la seva vida diària a la llar. Ilumina el cambio és un projecte on la llum és la protagonista, demostrant així l'adaptabilitat i versatilitat d'aquesta lluminària.   

Shake your mood. Estudiants: Joana M. Vives, Mariona Talló, Gina Gudayol, Carla Masferrer, Júlia Gal  

Hi ha moltes maneres de canviar de posició un objecte, però una d'elles és sacsejar el contenidor que la conté. Aquesta ha estat l'elecció que s'ha pres per explicar visualment el canvi de posició de "Mood", sustentat sobre una seqüència d'imatges pictòriques i atrevides, que creen un interès en l'espectador i utilitzen el cromatisme de la imatge per destacar l'element principal , "Mood" i la seva llum. 
 

Elisava x Simon
Elisava x Simon
Elisava x Simon
Elisava x Simon

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies