Notícies

Elisava signa un conveni amb Oiko per aprofundir en el disseny circular

Data:


Elisava acaba de signar un conveni amb OiKo, oficina de disseny de producte enfocada a la transició cap a una economia circular i del bé comú. L'acord permetrà a l'Escola seguir aprofundint en el seu treball al voltant del concepte de disseny i economia circular des d'un punt de vista matèric.

Aquesta aliança és fonamental per generar sinèrgies entre la recerca acadèmica en materials i disseny, a la qual Elisava és referent, i les realitats industrials i de mercat que planteja la nova economia circular promoguda des d'OiKo.

Segons Javier Peña, director general d'Elisava, el concepte de disseny circular realitza actualment un pas endavant perquè "passa de la idea de creixement lineal a la idea d'una sostenibilitat regenerativa i duradora que manté intacte el valor després del seu ús". En aquest sentit, afirma: "És el moment de passar del disseny per al reciclatge al disseny des del reciclatge".  I afegeix: "Disseny i ciència van de la mà. Aquesta és una gran oportunitat per posar-ho en pràctica".

Sobre Oiko

OiKo està dirigida per Jose F. López-Aguilar, dissenyador i ecòleg industrial, i Salva Codinach, enginyer i dissenyador de producte. L'estudi dissenya des de la investigació de la matèria i la percepció de l'usuari per resoldre noves realitats i oferir productes més competitius per a les empreses, més sostenibles per al planeta i més emocionals per a l'usuari.

Al costat del desenvolupament de producte, OiKo viu el disseny des dels seus diferents vessants com la investigació, la docència i la divulgació. Només en l'últim any, l'estudi ha rebut nombrosos guardons, com els premis Xarxa Dot, el Green Product Award, el Delta o el de la Biennal Iberoamericana del Disseny, A més d'haver quedat finalista dels Delta ADI-FAD amb productes dissenyats a partir de plàstics reciclats.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies