Notícies

Elisava Research se suma al projecte Material Designers

Data:


Elisava lidera el projecte MaDe (Material Designers) en col·laboració amb l'estudi de disseny Ma-tt-er i el Politecnico di Milano. El projecte, cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Comissió Europea, aborda la formació i exposició del nou perfil del Dissenyador de materials cap a una millor economia circular i el seu impacte positiu en la indústria.

Els materials i el disseny impulsat per ells han emergit com un important motor en la transició cap a l'economia circular1. Els estudis mostren que, almenys, tres de cada quatre decisions que influeixen en l'elecció final dels materials i els processos de fabricació es realitzen durant la fase de disseny i que més del 80% del cost ecològic i econòmic es realitza abans de la materialització de l'objecte. El disseny i els materials influencien notòriament la forma en què es fabriquen i utilitzen els productes i serveis, i per aquesta raó es consideren un element crucial en un canvi cap a una economia que utilitzi els recursos amb més eficiencia2.

Un Material Designer és un dissenyador capacitat per identificar materials no utilitzats als fluxos tècnics o naturals i transformar-los en materials circulars utilitzant les seves aptituds de disseny. Aquest especialista avalua, elabora i desenvolupa materials i inspira processos per fabricar materials per al seu ús en productes que han de complir amb una sèrie d'especificacions de disseny i rendiment.

El projecte consta de 6 workshops que es duran a terme a Londres, Milà i Barcelona (Elisava) al llarg de 2019. A cada workshop, 20 Material Designers dissenyaran els seus propis materials circulars. Després de la seva realització, un jurat d'experts seleccionarà 3 finalistes d'entre els 120 participants (6 tallers x 20 participants = 120 nous materials circulars). Aquests 3 finalistes realitzaran una estada de dos mesos en diferents empreses on desenvoluparan un conjunt de productes circulars conceptuals fets amb els materials que ja van desenvolupar durant els tallers. Després de les seves etapes professionals, un jurat seleccionarà un guanyador que serà premiat durant la cerimònia final a Barcelona.
 

Contacte i registre


Si vols convertir-te en un Material Designer i participar en els nostres workshops: visita el lloc web de Material Designers i inscriu-te aquí.

Si ets un dissenyador de materials i vols participar o ets una empresa i vols que participi un dels teus treballadors: inscriu-te aquí.

Si ets una empresa i busques un finalista per fer una stage, escriu-nos.

1. Circular Design Guide, Ellen MacArthur Foundation+IDEO. https://www.circulardesignguide.com/
2. What is the designer’s role in bringing about a circular economy? http://designforeurope.eu/news-opinion/creating-design-action-plan-circular-economy