Notícies

Elisava Research, estudiants i alumni del Màster en Disseny d'Espais Temporals i del Grau en Disseny guanyen el Premi MINI

Data:


Un equip format per alumnes del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals (MEATS), del Grau en Disseny, Elisava Alumni d'aquests dos cursos i Elisava Research ha guanyat el Premi MINI de Disseny en el marc del Madrid Design Festival. El certamen té com a objectiu premiar projectes de disseny enfocats a millorar la vida a les ciutats des del punt de vista de la sostenibilitat i l'ús intel·ligent dels recursos.

El seu projecte VORA, un prototip de mobiliari efímer instal·lat a Barcelona en els espais públics temporals guanyats als vehicles en el context de la crisi de la Covid-19 per donar-los nous usos destinats als/les ciutadans/es, ha estat premiat a la categoria de Nous Talents per promoure un ús intel·ligent de l'espai, tenir en compte a la ciutadania més jove i transformar les ciutats d'una forma més amable.
 


VORA es concreta en la instal·lació d'estructures de fusta, fabricades digitalment, que generen un límit jugable i segur entre els vehicles i els usuaris. Aquests nous espais, abans ocupats per vehicles, es converteixen en una zona de vianants per promoure activitats lectives, d'oci i culturals. Aquest projecte va ser desenvolupat dins el marc de el projecte FURNISH, iniciativa promoguda i finançada per la Unió Europea, i ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i l'Escola Sagrada Família.

El prototip VORA es va instal·lar a la cantonada davant de l'Escola Sagrada Família de Barcelona amb l'objectiu d'ampliar un nou espai a l'aire lliure i promoure activitats lectives o d'esbarjo, donant resposta a les necessitats actuals de molts centres educatius que busquen espais a l'aire lliure i noves formes d'ensenyament. Fora de l'horari escolar, la instal·lació permet als ciutadans donar-li ús.

Amb l'objectiu de compartir el coneixement i permetre que VORA es reprodueixi en qualsevol ciutat del món, s'ha creat un repositori en codi obert de coneixements relacionats amb la planificació urbana, la mobilitat, el comportament social i els elements urbans.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies