Notícies

ELISAVA premiada als Laus 2014

Data:

El passat dijous 26 de juny es va celebrar el lliurament de la 44a edició dels premis internacionals Laus del disseny gràfic i la comunicació visual, organitzats per l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art del FAD (ADG-FAD).

Un total de quinze projectes d’alumnes i antics alumnes d’ELISAVA van ser guardonats en la darrera edició d’aquests reconeixements a la creativitat i la qualitat de la comunicació audiovisual i gràfica. El projecte «Socialitycs», de quatre antics alumnes del Màster en Disseny i Direcció de projectes per a Internet, es va endur un Laus d’or en la categoria Web i mitjans digitals. El mateix projecte va ser premiat amb un nou guardó que pretén fer visible la contribució del disseny a la societat, el Laus Aporta. Pots conèixer els guanyadors en aquesta entrevista que l'ADG FAD els va fer a ELISAVA.

Així mateix, estudiants de l’Escola van rebre 4 premis Laus de plata i 10 premis Laus de bronze amb projectes de disseny gràfic, web i audiovisuals. Cinc d’aquests projectes corresponen a Treballs Final de Grau d’alumnes del Grau en Disseny.

Projectes premiats

 

 

Socialytics
Premis:
Or, categoria Màsters i Postgraus - Web i mitjans digitals; Premi Laus Aporta, categoria Estudiants
Autors: Enric Blasi, Karla Dorado, Miquel Mir Miquel i Hugo Parada
Tutors: Iván Serrano, Javier Usobiaga i Marta Armada

Plataforma online per compartir i difondre informació sobre manifestacions. Permet veure dades de manifestacions en temps real i ofereix, per tant, una radiografia objectiva de la societat. El projecte consta d’una pàgina web i d’una aplicació mòbil.
http://www.miquelmirmiquel.com/socialytics.org/index.html

 

 

Elga
Premi:
Plata
Categoria: Projecte final d’estudis - Web i mitjans digitals
Autores: Alexandra Bardou i Helena Puig
Tutors: Esteve Travesset i Maurici O'brien

Aplicació de mòbil per a la universitat ELISAVA que fusiona joc i disseny. L’aplicació ha estat dissenyada per gamificació, un sistema que integra mecàniques de joc en entorns que no pertanyen a aquest àmbit, i que potencia la motivació i la fidelització dels seus usuaris.
https://www.behance.net/gallery/ELGA-APP/15857239
 

 

 

Farenheit / Bespoke ice cream
Premi:
Plata
Categoria: Treball lliure – Disseny gràfic
Autor: Samuel George
Tutora: Griselda Martí

Projecte que consisteix en la creació de la identitat corporativa d’una gelateria, anomenada Fahrenheit, que elabora gelats al gust del client. Es poden escollir els ingredients, el procés i la presentació del gelat (d’aquí el lema "Bespoke ice-cream"). L’estudiant ha donat a aquest projecte un to molt personal, proper i simpàtic, que concorda amb la filosofia de la marca.
https://www.behance.net/gallery/Farenheit-Bespoke-ice-cream/13125629
 

Tosca
Premi:
Plata
Categoria: Treball lliure – Audiovisual
Autors: Anton Òdena i Victor Flores
Tutor: Sergi Carbonell

Projecte audiovisual sobre l’òpera «Tosca», realitzat en col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu. La peça està realitzada en blanc i negre per mostrar la força del contrast. En conjunt, es mostren una sèrie d’elements que transmeten el context d’aquesta òpera (de misteri i abandó) i els sentiments de la seva protagonista.

 

 

Circole
Premi:
Plata
Categoria: Màsters i Postgraus – Disseny gràfic
Autors: Albert Gómez i Virginia Pol
Tutor: Pablo Juncadella

Projecte de disseny gràfic i tipografia que desenvolupa un sistema per crear diferents dissenys tipogràfics per a la identitat de Circole, una escola d’arts circenses ubicada a Barcelona. El projecte proposa diversos dissenys, tant per cartells que anuncien l’escola com pel packaging dels seus productes.

 

 

¿Iglesia?
Premi:
Bronze
Categoria: Treball lliure – Disseny gràfic
Autor: Manel Portomeñe Marqués
Tutor: Jesús Ayuso

Sèrie de 27 cartells que qüestionen el paper de l’església al segle XXI. Es tracta d’un conjunt de peces promocionals que motiven al receptor a reflexionar sobre l’església i el rol que exerceix en la nostra societat. Tots els cartells tenen un factor sorpresa invisible a primera vista que permet que els espectadors arribin a les seves pròpies conclusions.
https://www.behance.net/gallery/14913007/Church
 

 

 

Fahrenheit
Premi:
Bronze
Categoria: Treball lliure – Disseny gràfic
Autor: Luis Arenós Corujo
http://issuu.com/luisarenos/docs/graphic_design_portfolio

 

 

Dodo. Catch it on the Fly
Premi
: Bronze
Categoria: Màsters i Postgraus - Web i mitjans digitals
Autors: Naná Ramírez, Alan Lemus, David Zuluaga i Enric Blasi
Tutors: Lander Muruaga i Tona Monjo

DODO és una aplicació multidispositius que permet la identificació d’ocells a partir d’imatges o sons que es poden pujar des del mòbil, la tablet o l’ordinador. La tecnologia utilitzada permet que l’arxiu que es carrega sigui comparat amb la base de dades existents, aconseguint la identificació de l’espècie.
http://issuu.com/enricblasi/docs/book-print_dodo2

[video:http://vimeo.com/76754426 width:760 height:490]

Annihilation
Premi:
Bronze
Categoria: Projecte final d’estudis - Audiovisual
Autora: Carla Molins Pitarch
Tutors: Sergi Carbonell i Iván Serrano

El projecte fusiona ciència i audiovisuals amb l’objectiu de mostrar i explicar conceptes abstractes. En aquest cas concret, l’objecte d’estudi és l’antimatèria, un terme científic mancat de representació gràfica clara però que alhora genera grans dubtes i preguntes a la població.
http://carlamolins.prosite.com/98103/2029242/gallery/annihilation

 

 

Cartive
Premi:
Bronze
Categoria: Treball lliure – Disseny gràfic
Autora: Carolina Poch Enciso
Tutora: Olga Llopis

Projecte que consisteix en el disseny de la identitat corporativa d’una companyia de cotxes compartits. L’eslògan és "Be active, be cartive" i l’estètica és juvenil i innovadora, amb un estil gràfic que recorda les senyals de tràfic. El projecte compta amb anuncis, el disseny de la web, d’aplicacions i de targetes pels membres, entre d’altres.

 

 

Bang Bang
Premi:
Bronze
Categoria: Projecte final d’estudis – Disseny gràfic
Autora: Banui Barragán
Tutors: Ariel Guersenzvaig i Xavi Roca

Projecte interdisciplinari que ens convida a reflexionar sobre aquest món accelerat en què vivim enganxats a una pantalla. La proposta consta d'un fanzine, un flyer i un Analog Day Kit format per un casset, un sketchbook, un bloc de notes, una agenda telefònica, una bossa, un rellotge de sorra, una càmera d'un sol ús i llapis. Tots aquests elements ajuden l'usuari a tenir un dia offline, a desconnectar.
http://vimeo.com/70607834

 

 

Verdi
Premi:
Bronze
Categoria: Projecte final d’estudis – Disseny gràfic
Autor: Patrice Barnabé

Identitat corporativa pel cinema Verdi, un dels més icònics de Barcelona i un dels pocs que projecta pel·lícules en versió original. La proposta es basa en l’estètica dels guions cinematogràfics, en què els caràcters són com els de les màquines d’escriure. A més, s’inclouen cites de clàssics del cinema en el seu idioma original per tal de promoure la visió independent del cinema.
http://www.patricebarnabe.com/Verdi
 

 

 

Time Pantala
Premi:
Bronze
Categoria: Projecte final d’estudis – Disseny gràfic
Autors: Edgar Sanjuán Solé i Martí Pérez Palau
Tutors: Daniel Ayuso, Jesus Morentin, Joan Cinca i Romàn Proubasta

Creació d’un rellotge sense agulles que no té seconder i que fracciona les hores en intervals de cinc minuts, renegant així de la precisió absoluta. El projecte també inclou el disseny de la identitat i el packaging del rellotge, que a més de la seva aplicació funcional desenvolupa una funció crítica de rebuig a la impaciència de la ciutat.

 

 

Conserves Àncora Gold
Premi:
Bronze
Categoria:Màsters i Postgraus– Disseny gràfic
Autora: Laia Fusté Cusó
Tutor: Enric Aguilera

Projecte de naming, disseny gràfic i direcció d’art pel llançament d’una línea de productes gourmet. Com que es tracta de productes de marisc congelats, a cada envàs es mostren imatges de marisc fresc, per transmetre la idea que els aliments congelats poden ser més frescos que els del mercat.

 

Interval
Premi:
Bronze
Categoria: Treball lliure – Disseny gràfic
Autora: Laia Corominas Oriol
Tutors: Sílvia Langa i Gerard Sanmartí

Identitat corporativa per un bar musical anomenat Interval, situat al centre de Barcelona. Està pensat perquè els joves músics puguin oferir actuacions en directe i participar en jam-sessions. El projecte inclou pòsters, targetes del local i caràtules de CD, entre altres.
http://cargocollective.com/laiacorominas/INTERVAL