Notícies

ELISAVA participa a la Biennal de Venècia 2018

Data:

Avui s’han presentat els projectes que representaran a Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia d’enguany. Cocomissàriada aquesta vegada per RCR Arquitectes, juntament amb la periodista Pati Núñez i l’arquitecta Estel Ortega,vol revelar el univers més íntim dels integrants de l’estudi d’arquitectura. Els seus integrants, Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, han creat un espai on investigar i repensar la relació de la humanitat amb el món a la finca La Vila, a la vall de Bianya (Girona), i al voltant d’aquest espai gira el seu projecte per a la Biennal, que es defineix com a unageografia dels somnis” i pretén traslladar a Venècia l’experiència de La Vila, una utopia en construcció.

A la proposta principal, es suma el programa paral·lel ‘New Formats: Dream And Nature’, l’objectiu del qual és mostrar altres visions de l’univers de RCR, a partir de persones i pràctiques que actuen com a filtre acostant punts de vista diferents.És en un dels dos projectes que conformen aquest programa on participa ELISAVA, juntament amb altres escoles universitàries de tot Catalunya. Aquest apartat, conegut com ‘Schools in Venice’, es prova de contestar a la pregunta plantejada pels comissaris: “Què aprenem de la natura?”. Cinc propostes de cada escola cercaran de respondre l’interrogant formant part de l’exposició que tindrà lloc, amb entrada lliure, a la nau adjacent als Cantieri Navali.

El segon projecte a celebrar dins del mateix espai seran tres debats oberts al públic, que també es podran seguir en directe per streaming des de la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a Barcelona. El 24 de maig, Creating knowledge. New ways of communicating ART and ARCHITECTURE, amb Eva Franch (directora de l’Architectural Association School de Londres) i Pedro Gadanho (director del MAT de Lisboa), moderat per PatiNúñez; el 25 de maig, Architecture Criticism, amb Glenn Murcutt (fundador de l’Australian Architecture Association), Juhani Pallasmaa (arquitecte finlandès) i William J. R. Curtis (historiador de l’arquitectura), i la conferència de cloenda RCR. Somni i natura, a càrrec de William J. R. Curtis i RCR Arquitectes.

L’Institut Ramon Llull produeix i organitza la participació de Catalunya en els Eventi Collaterali de la Biennal d’Art de Venècia.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies