La intel·ligència de les nostres ciutats
Cada any, Elisava posa en marxa un projecte transversal i multidisciplinari per desenvolupar una peça conjunta sobre un tema específic, que aquest curs se centrarà en les ciutats i les tecnologies que les envolten, com els sistemes intel·ligents, les tecnologies de seguiment i monitoratge i les plataformes de comunicació. L'artista Varvara Guljajeva, Directora de l'Àrea d'Experiències Interactives del Grau en Disseny, coordina aquest projecte que té com a objectiu "entendre els límits de les màquines", afirma Guljajeva.
Segons Albert Fuster, Director Acadèmic d'Elisava, "els estudiants poden contemplar el que significa ser membre de les comunitats físiques i virtuals, i el significat de la fe i l'espiritualitat en un context de vida digital". Després d'aquesta observació, hauran de dissenyar un sistema que reflecteixi el costat virtual de l'experiència humana i l'emoció.
Fardoe Ruitenberg, Directora Artística de The First Supper, explica que els estudiants "crearan un sistema de confessió intel·ligent, que consistirà en un chatbot, eines interactives i altres elements en línia que es presentaran en una peça final en forma d'instal·lació virtual".
Els estudiants estan treballant en diferents equips i organitzen el projecte en diferents fases. A més del professorat d'Elisava i membres de The First Supper, el projecte compta amb els experts docents Ramón Sangüesa, Catedràtic en Intel·ligència Artificial, Ariel Guersenzvaig, Mar Canet i Roger Bernat, Dramaturg, que impartiran classes magistrals i tallers per donar suport als equips en la construcció d'una narrativa al voltant dels algoritmes.