Notícies

Elisava impulsa el projecte The First Supper

Data:


Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, impulsa la iniciativa The First Supper per investigar com la tecnologia modela els nostres sistemes de creences. Alumnes de segon del Grau en Disseny participen en aquest projecte creatiu i d'aquí a dos mesos presentaran de forma interactiva la seva visió sobre com el món tecnològic i digital estan definint les nostres vides urbanes.

The First Supper pretén iniciar una discussió sobre l'espiritualitat i la creativitat en l'espai digital, i veure de quina manera el progrés tecnològic està redefinint l'experiència humana.


La intel·ligència de les nostres ciutats

Cada any, Elisava posa en marxa un projecte transversal i multidisciplinari per desenvolupar una peça conjunta sobre un tema específic, que aquest curs se centrarà en les ciutats i les tecnologies que les envolten, com els sistemes intel·ligents, les tecnologies de seguiment i monitoratge i les plataformes de comunicació. L'artista Varvara Guljajeva, Directora de l'Àrea d'Experiències Interactives del Grau en Disseny, coordina aquest projecte que té com a objectiu "entendre els límits de les màquines", afirma Guljajeva.

Segons Albert Fuster, Director Acadèmic d'Elisava, "els estudiants poden contemplar el que significa ser membre de les comunitats físiques i virtuals, i el significat de la fe i l'espiritualitat en un context de vida digital". Després d'aquesta observació, hauran de dissenyar un sistema que reflecteixi el costat virtual de l'experiència humana i l'emoció.

Fardoe Ruitenberg, Directora Artística de The First Supper, explica que els estudiants "crearan un sistema de confessió intel·ligent, que consistirà en un chatbot, eines interactives i altres elements en línia que es presentaran en una peça final en forma d'instal·lació virtual".

Els estudiants estan treballant en diferents equips i organitzen el projecte en diferents fases. A més del professorat d'Elisava i membres de The First Supper, el projecte compta amb els experts docents Ramón Sangüesa, Catedràtic en Intel·ligència Artificial, Ariel Guersenzvaig, Mar Canet i Roger Bernat, Dramaturg, que impartiran classes magistrals i tallers per donar suport als equips en la construcció d'una narrativa al voltant dels algoritmes.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies