Notícies

ELISAVA i Zero 2 Infinity presenten 'Bloon', la primera càpsula de turisme espacial d'Europa

Data:


Aquest dilluns s'ha presentat oficialment 'Bloon', la nova càpsula espacial de l'empresa catalana Zero 2 Infinity i ELISAVA que permetrà portar turistes a l'estratosfera d'aquí a un parell d'anys.

Set estudiants de la nostra Escola han treballat durant els últims nou mesos en el disseny de l'interior de la que serà la primera càpsula de turisme espacial d'Europa.

La nau permetrà realitzar viatges comercials i d'oci de 6 hores fins a uns 34 quilòmetres d'alçada, i permetrà observar l'espai i la curvatura de la Terra; podrà transportar fins a 6 persones, dues de les quals els tripulants, i el seu bitllet tindrà un cost d'uns 110.000 euros.
 

Disseny interior modular i intel·ligent

L'interior de la nau ha estat dissenyat pels alumnes de Grau d'ELISAVA Alejandra Martí, Aida Radresa, Xavier Guasch, Henni Maria Heino, Ursula Sandra Pahl Vicario, Pau Benazet i Montobbio i Laura Homs Puchal, en un projecte tutoritzat per les professores de l'Escola Jessica Fernández, Mariana Eidler, Daria Seta i Tona Monjo.

El seu objectiu principal: fer el trajecte dels seus passatgers el més còmode i plaent possible. Per això, els sis dissenyadors es van tancar durant 6 hores en un espai de 12 metres quadrats -com el de la nau- per detectar necessitats, i van volar amb un globus d'heli per viure una experiència similar.

"Tancar-nos en aquest espai ens va servir per viure experiències fortes i comprovar que passar tant de temps en un lloc sense res a fer és aclaparador, la qual cosa ens ha servit per veure què podíem incloure a la nau perquè l'usuari no arribés a aquesta situació", explica l'alumna i codiseñadora de la càpsula Laura Homs.

El disseny resultant és el d'un espai modular de cinc metres de diàmetre dinàmic, programable, neutre i intel·ligent que potencia la interacció. En aquest sentit, la càpsula disposa d'espais canviables, butaques reclinables i mòbils, lavabos, terres i parets construïts amb materials tous per poder estirar-se, o aplicacions tecnològiques a les finestres per escoltar música, jugar o localitzar llocs a la Terra.
 

Model més ecològic

La particularitat de 'Bloon' és el seu ús d'un globus d'heli que s'inflarà fins als 120 metres de diàmetre, una superfície similar a la d'un camp de futbol, i que permetrà estalviar energia durant les dues hores de l'ascens reduint les emissions de gasos contaminants.

La càpsula romandrà a l'estratosfera dues hores més perquè els turistes puguin gaudir de les vistes. Finalment, la nau descendirà durant unes altres 2 hores i es desprendrà del globus, permetent als passatgers experimentar la caiguda lliure i la gravetat zero durant uns segons fins a l'obertura d'un paracaigudes.

"És un sistema tecnològicament molt avançat però molt senzill, sense necessitat de grans propulsors, i si el projecte té èxit, esperem reproduir més naus per arribar al màxim de públic possible", apunta el Director General d'ELISAVA, Javier Peña. Totes les fotos de la presentació oficial aquí.
 

‘Bloon’ als mitjans

La presentació de la càpsula 'Bloon' ha obtingut una gran repercussió en els mitjans de comunicació. Tant televisions com TV3, TVE o Antena 3; diaris com La Vanguardia, Diari Ara, ABC o El Periódico de Catalunya; ràdios com RAC1 o nombrosos mitjans digitals s'han fet ressò de la notícia. A continuació llistem alguns dels més significatius.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies