Notícies

Elisava i The Hood llancen un espai acadèmic i professional per als estudiants de Retail Design

Data:


Elisava presenta Retail Lab, un nou projecte destinat als i les estudiants del Màster en Retail Design, en el qual treballaran de la mà de The Hood, el nou concepte antimall que arribarà properament al nostre país. Aquest proposa una nova combinació de retail i oci amb el món de l'art i la cultura amb l'objectiu de reinventar el concepte tradicional del sector.

Els espais resultants busquen promoure, amb l'ajuda dels alumnes de Retail Design d'Elisava, la idea de barri i de comunitat a partir de propostes que combinen cultura i activitat comercial de forma creativa i innovadora. Aquesta proposta arriba de la mà d'Ivan Moreno, director d'operacions de The Hood, i de Rut Martín, creadora del concepte The Hood Amadora a Lisboa, professora del Màster en Retail Design i innovation manager del Retail Lab d'Elisava.

Retail Lab by Elisava és un espai que neix del Màster en Retail Design per donar resposta a la necessitat d'innovació i d'unificar alts perfils acadèmics amb empreses de Retail. En aquest format s'ofereixen serveis d'assessorament que van des de l'anàlisi de tendències i noves tecnologies aplicades a Retail, fins a la conceptualització i la creació d'estratègies relatives a la Responsabilitat Social Corporativa i al posicionament, així com als alineaments relatius de les marques amb les agendes internacionals.

Així mateix, també s'abordaran l'aparadorisme, l'estudi d'estratègies de Màrqueting i Comerç, el prototipat i aplicació de nous materials en el mercat o bé la consultoria i els estudis de viabilitat pel que fa a la sostenibilitat dels processos.


Model experimental i noves sinèrgies en Retail Design


La col·laboració suposa un model experimental que entrellaça el món acadèmic i professional amb la voluntat d'establir noves sinergies en l'àmbit del retail design. Així, els alumnes involucrats en el projecte, que s'estrenarà el proper curs del Màster en Retail Design d'Elisava (a partir de març de 2021), obtindran coneixements directament de l'entorn professional actual.


En aquest context, els i les alumnes tindran la possibilitat de treballar en el disseny de botigues, l'anàlisi de tendències, el desenvolupament d'experiències digitals o la recerca de solucions sostenibles, així com d'oferir serveis de consultoria a diferents marques. Per la seva banda, els retailers de The Hood tindran accés a una perspectiva jove, fresca i disruptiva per part dels i les alumnes del Màster.

L'objectiu final passa per treballar conjuntament en la creació d'eines que permetin implementar idees originals i nous projectes, utilitzant la nova plataforma per testejar idees i posar-les en funcionament. En altres paraules, la creació d'espais més dinàmics a partir de la interacció entre estudiants i comerciants.


Intercanvi de valor i treball en casos reals

 
The Hood vol esdevenir un referent en el camp de la innovació i busca crear un entorn catalitzador on les vessants acadèmica i comercial generin valor recíproc. Segons Carmen Malvar, directora del Màster en Retail Design d'Elisava, "en el passat, els estudiants tenien l'oportunitat de treballar amb diferents marques, però només ho feien al final del seu periple acadèmic. En aquesta nova edició del Màster, en col·laboració amb The Hood, el treball conjunt entre estudiants i marques s'anirà desenvolupant al llarg del curs, permetent l'experimentació i el treball de camp en totes les etapes de l'aprenentatge".


Retail Lab by Elisava inclou també The Catalyst, un espai que acull un grup reduït d'alumnes seleccionats per desenvolupar projectes de disseny i innovació; un lloc de trobada entre clients i professionals de diverses disciplines que permetrà als estudiants conèixer de primera mà el sector i treballar en projectes reals.


Incubadora de projectes innovadors


Al març de 2021, amb l'inici de les classes del Màster en Retail Design, el Retail Lab ja funcionarà com una incubadora que permetrà als i les estudiants d'aquest programa desenvolupar projectes innovadors i originals en el marc del sector retail i sota les marques de The Hood.

The Hood té previst obrir els seus tres primers centres (a Madrid, Barcelona i Palma de Mallorca) durant el 2021; i tres més (a València, Bilbao i Màlaga) l'any 2022.