Notícies

ELISAVA guanya el primer premi de Llum BCN per segon any consecutiu

Data:

 

El projecte ‘Llacuna’, realitzat per alumnes del Grau en Disseny i del Màster en Disseny d’Arquitectura Efímera i Espais Temporals (MEATS) d’ELISAVA, ha guanyat el diploma al millor espai transformat del Festival Llum BCN 2018, que s’ha celebrat aquest passat cap de setmana a Barcelona. Es tracta de la segona victòria consecutiva després que ELISAVA ja guanyés el primer premi de Llum BCN l'any passat amb el projecte 'Orbis'.

El jurat ha destacat de 'Llacuna' la seva capacitat de "modificar l'espai i la seva configuració física a partir de la utilització de la llum i la il·luminació, i la capacitat per a proposar una nova experiència urbana al públic a partir del disseny del projecte i la seva interacció amb el lloc". Cotutoritzat pels codirectors del MEATS Roger Paez i Toni Montes, ‘Llacuna’ ha proposat una evocació del passat pantanós del barri del Poblenou, generant l’efecte de dissoldre el sol urbanitzat amb una capa de llum densa que simula una superficie líquida i corpòria.

El jurat del Festival Llum Bcn també ha atorgat una menció especial al projecte 15.000 grams (ETSAB, UPC).

Ubicada per primera vegada al barri del Poblenou, la setena edició de Llum BCN, amb més de 170.000 visitants, ha estat "la més ambiciosa fins ara" segons l'Institut de Cultura de Barcelona. La iniciativa ha comptat amb 35 participants (entre artistes, companyies i escoles) que han presentat fins a gairebé una cinquantena de muntatges de llum diferents.

Crèdits ‘Llacuna’

Alumnes: Esther Abad, Joana Bisbe, Clàudia Blanes, Carla Camín, Alberto Cantera, Joan Carreres, Maria Casadellà, Aina Engelhard, Aina Flores, Nils Kamminga, Sofía Martín, Cristina Peiris, Carme Roig, Ariadna Sala, Clara Viladecans.
Tutors: María de la Cámara, Toni Montes, Roger Paez, Gabriel Paré

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies