Notícies

'Elementos', projecte divulgatiu de Javier Peña sobre el llenguatge de la matèria i els materials, salta del paper a les pantalles

Data:


Elementos, la sèrie de novel·les per a tots els públics sobre el llenguatge de la matèria i els materials ideada i escrita pel Director General i Científic d'Elisava Javier Peña, segueix creixent. Després de la publicació fins a la data de tres volums (el quart veurà la llum pròximament), els seus personatges acaben de saltar del paper a les pantalles.

El nou Canal de YouTube Elementos ofereix un primer vídeo que ens presenta als protagonistes de la saga (un grup d'elements de la taula periòdica humanitzats, amb les seves preocupacions, emocions i anhels) immersos en el conflicte que centra el fil argumental del seu tercer llibre: les emocions que apareixen i prenen rellevància en la vida dels diferents personatges davant les discriminacions i injustícies per motius de gènere o tendència sexual que tristament ens resulten tan familiars i actuals.

Tant el llibre com el vídeo aprofundeixen, així, en el concepte de la diversitat emocional des del punt de vista de la matèria, i els elements químics que la componen, amb l'objectiu que aquesta nova visió ajudi a interpretar i entendre el món i el nostre entorn d'una forma més àmplia i integradora.

Incorporar el llenguatge dels elements des de petits i petites

El projecte Elementos sorgeix de la recerca en materials, l'impacte social que aquests generen i, d'acord amb el concepte d'Educació STEAM, pretén despertar l'interès i generar il·lusió en l'alumnat. En aquest sentit, busca incorporar el llenguatge de la matèria en l'educació bàsica. El seu objectiu: que en edats primerenques puguin incorporar amb naturalitat i en paral·lel a altres llenguatges perfectament ja incorporats, els codis dels quals són els números, les lletres o les notes musicals.

Pel que fa a la motivació principal de la iniciativa, Javier Peña comenta: "La matèria, els materials i els elements segueixen vius. Estan actius i continuen aportant el seu granet de sorra en la interpretació del món que habitem. De la mateixa manera que les lletres, els números i les notes musicals, els elements químics emergeixen com a codi d'un bell llenguatge, del que seria bonic que ens féssim bons i bones amics i amigues".