Notícies

El workshop 'Re-Pack Contra-tapes' reformula les clàssiques tapes amb formats i packaging sostenibles

Data:


Elisava ha celebrat el workshop 'Re-Pack Contra-tapes' en col·laboració amb el Howest University College i Sapienza Università di Roma. L'objectiu d'aquest workshop ha estat proporcionar als participants experiència pràctica en l'exploració d'alternatives relacionades amb la preparació, l'envasat i el consum d'aliments locals.

Tapes reciclades i packaging sostenible

Barcelona proposa una oferta molt rica i variada d'alternatives locals per al menjar de carrer. Una d'elles són les tapes espanyoles clàssiques, un format de menjar molt flexible, adequat per a moltes variacions, des de receptes simples fins sofisticades reformulacions d'alta cuina. Les tapes també generen un malbaratament d'aliments elevat, ja que utilitzen exclusivament ingredients específics o només una part del menjar original.

Tenint en compte això, el nostre repte ha estat utilitzar aquest "malbaratament d'aliments" com a matèria primera per a dissenyar una nova generació de tapes "sostenibles" o "reciclades", proporcionant una experiència culinària diferent en termes de comunicació visual, textura, materials i sabor.
D'altra banda, les tapes són adequades per a ser considerades com una opció de menjar per emportar, ja que requereixen un packaging específic amb moltes formes, materials i identitats, que no sempre són sostenibles o significatius. El nostre segon repte ha estat reciclar un packaging existent.

Elisava Food Design Forum

La presentació final ha indicat els dos elements, aliments i packaging, com una reinvenció del que és local amb un enfocament global. Els participants han estat guiats per un equip docent de dissenyadors i experts en disseny d'aliments i packaging -Cristina Taverner, Jordi Ros, Salvador Fàbregas, Paolo Sustersic- que formen part del Food Design Fòrum d'Elisava, una iniciativa acabada de desenvolupar per Elisava per reflectir el present i el futur del disseny d'aliments.
 

Tapas. Food Design
Tapas. Food Design
Tapas. Food Design
Tapas. Food Design

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies