Notícies

El projecte ‘Ductor’ guanya un Stone and Wood Award (SELECTED)

Data:
Ductor Elisava
Ductor Elisava

‘Ductor’, projecte de Patricia Trincado, Elisava Alumni del Màster en Disseny i Desenvolupament de Producte, ha guanyat un Stone and Wood Award (SELECTED). Aquest projecte es va presentar a l'exposició "Artificial Intelligence: explorations from Experimental Design" al Disseny Hub el passat mes de febrer.

'Ductor' és un assistent personal per a la cura de persones amb demència que contribueix a la comunicació entre personal sanitari i pacient. Aquest producte registra el to i timbre de veu associat a les emocions a través d'un objecte personal al que se li ha implementat intel·ligència artificial.

El dispositiu es pot configurar de manera diferent, segons la fase en què es trobi el/la pacient. En la fase 1, quan l'usuari o la usuària no presenta deteriorament cognitiu, es tria un objecte personal en el qual s'implanta intel·ligència artificial i s'associa el to i timbre de veu segons les emocions. En la segona fase, 'Ductor' es materialitza en una polsera que funciona com un traductor d'emocions gràcies a l'anterior registre. La polsera es comunica amb el personal sanitari de forma sonora i lumínica.

A la tercera fase, 'Ductor' se simplifica únicament a l'assistent personal per veu, que ara assumeix el paper d'ajudant del cuidador o cuidadora; doncs en aquesta fase no és recomanable que l'usuari o la usària porti a sobre aparells que puguin interferir amb la maquinària sanitària. D'aquesta manera s'aconsegueix identificar el seu estat d'ànim millorant la comunicació i, per tant, la cura.

L'Stone and Wood és un premi de disseny que atorga la ciutat de Bilbao durant la celebració del SELECTED per reconèixer el talent i la creativitat dels professionals de la indústria del disseny. El SELECTED és un esdeveniment de dos dies amb conferències, xerrades i activitats per intercanviar coneixements i noves idees en un entorn de professionals i estudiants creatius.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies