Notícies

El One Day Design Challenge de Roca premia tres projectes d’estudiants d’Elisava

Data:

Tres projectes d’estudiants d’Elisava han estat reconeguts en l’última edició espanyola del One Day Design Challenge de Roca, celebrat el passat 22 d’octubre a les Roca Galleries de Barcelona i Madrid.

Els guanyadors d’aquest concurs internacional, dirigit a estudiants i joves professionals, han destacat d’entre un total de 440 participants, que han presentat prop de 150 dissenys de producte, generats en només un dia. Tots havien de respondre al repte plantejat enguany: “maximitzar l’espai dins del moble de bany”, parant atenció sobretot a resoldre el problema de l’espai ocupat pel sifó del lavabo.

Després de la deliberació del jurat, ambdues seus s’han connectat per anunciar els projectes guanyadors:


Primer premi

Projecte: LOOP
De Marc Godayol Hasse (Elisava, Barcelona)
Estudis: Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

El Jurat ha valorat:

  • El concepte creatiu, on el bany es resol en una única paret.
  • La reinterpretació d’un element existent utilitzat en banys públics que s’ha adaptat a l’espai domèstic, i al qual s’ha incorporat l’emmagatzematge.
  • L’aprofitament de la tecnologia per aconseguir un disseny simple, funcional i fàcil de netejar.


Segon premi

Projecte: LIFT
De Pedro Glatzel de Soveral (Elisava, Barcelona)
Estudis: Grau en Disseny

Valoració del Jurat:

Per com és d’original, coherent i intencional. A més, per acatar el projecte amb rotunditat i proposar un sistema flexible i adaptable, alhora que elegant.


Tercer premi

Projecte: SYSTEMA I
De Martiño Lorenzo i Xosé L. Piñeira (Elisava, Barcelona)
Estudis: Programa d'Estudis Simultanis

Valoració del Jurat:

Per proposar una solució audaç que concentra la instal·lació hidràulica en una columna central i independent, cosa que permet que el si i l’emmagatzematge es col·loquin a banda i banda indistintament. Valorem, a més, la resolució formal i la presentació del disseny.


L’eix central dels Challenge de Roca és donar als joves dissenyadors/es i professionals una plataforma en la qual mostrar les habilitats que tenen i connectar amb la comunitat de l’arquitectura i el disseny. Es tracta de la desena edició del concurs, que des del començament ha anat creixent fins a tenir presència en 15 països. La pròxima edició tindrà lloc a Oman el 29 d’octubre.