Notícies

El Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals culmina el seu treball sobre els usos del paper

Data:


El Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals (MEATS) d’Elisava ha completat el seu cicle de col·laboració amb Sant Lluc, la casa del dibuix de Barcelona, amb el paper com a protagonista.

Una col·laboració de tres anys de durada al voltant d’una mateixa qüestió: com treballar amb el paper com a material primordial, i no com a simple suport del treball artístic.

Tres equips d’estudiants del MEATS de 23 nacionalitats diferents, han treballat amb aquest objectiu durant els darrers tres cursos, cadascun d’ells en col·laboració amb una artista diferent, per experimentar amb les possibilitats del material.

Els resultats de la iniciativa han quedat palesos en aquest article de UrbanNext, així com en el llibret ‘Només paper’, editat pel MEATS i Sant Lluc, i que recull l’essència del projecte.


‘Paper Geographies’ (2017)
 

Descripció: Taller que ha plantejat la construcció d’una instal·lació, un espai, una atmosfera envoltant, com a resultat d’un procés de treball manual. Els estudiants han produit peces a partir de l’ús de paper de váter convertit en polpa. Dibuixant l’espai amb paper, s’ha buscat redefinir la relació entre obra i receptor, transformant aquest material en una coreografia de geometries i textures.

Estudiants MEATS: Mariam Al Ali, Alba Julià, Yuliana Leon, Daniela Meade, Luciana Pimentel, Claudia Ribot, Santiago Ríos, Pablo Viaplana, Andoni Zamora

Professors responsables: Stella Rahola Matutes, Roger Paez
 

‘One and Many Lines’ (2018)
 

Descripció: Taller intensiu realitzat a Sant Lluc que ha culminat amb una instal·lació amb la llum i el paper com a protagonistes, i on aquest últim ha deixat de ser el suport del dibuix per esdevenir el mateix dibuix.

Estudiants MEATS: Shaun Barton, Lorenzo Damonte, Fiona Gather-Stammel, Marta Gutiérrez, Mira Kanj, Felix Köstinger-Lingitz, Ji-Qian Lai, Hung-Chi Li, Marcelo Reinoso, Laura Sánchez, Carlota Segú, Giulia Sportolari  

Professors responsables: Mar Arza, Roger Paez


‘Moving Paper. Filling up the exhibition space with all Sant Lluc’s papers’ (2019)
 

Descripció: Exposició que ha reunit a la sala d’exposicions de Sant Lluc tots els seus papers: art en paper, carpetes, llibretes, cartells, tríptics, fulletons, papers informatius, formularis, llibres, diaris, tovallons… Un índex exhaustiu que incita al visitant a anar més enllà de l’espai expositiu.

Estudiants MEATS: Ihab Al Baraki, Sara Bhaty, Luís Cabrera, Elise Chukri, Estefanía Cortés, Paritosh Hatolkar, Amira Ihab, Ridhima Malhotra, Camille Moins, Mariana Magalhaes, Anna Piliugina, Èrica Soler, Priscyla Tallabas, Nieves Torbado, Lijing Wang  

Professors responsables: Luz Broto, Roger Paez
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies