Notícies

El cotxe elèctric Fuel Fighter, dissenyat per alumnes d’Elisava, guanya la Shell Eco Marathon 2019

Data:
Fuel Fighter Trondheim
Fuel Fighter Trondheim
Fuel Fighter Trondheim
Fuel Fighter Trondheim
Fuel Fighter Trondheim
Fuel Fighter Trondheim

DNVGL-Fuel Fighter, el  cotxe elèctric i autònom dissenyat i produït per un equip d’alumnes internacionals amb presència d’estudiants d’Elisava, ha obtingut el 1r premi de la Shell Eco Marathon 2019 al millor disseny d'Urban Concept, i el 5è premi en la competició de rendiment d'Urban Concept Electric.

El jurat dels premis n’ha dit: “L’optimització del xassís és de primera categoria i s’ha reelaborat l’estructura interna, sostinguda per proves físiques de mostres de suport de compostos de carboni. La qualitat tant de l’informe com del vehicle són excepcionals. El volant i el quadre de comandaments són de fusta, una clara demostració que s’ha tingut molt present la sostenibilitat dins un procés de disseny robust”.

Sergio García Boguña, del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial, i Tania Bonilla Sánchez, del Programa d’Estudis Simultanis (PES), han treballat en el projecte durant els últims mesos des de la NTNU Norwegian University of Science and Technology, on estaven d’Erasmus.

L'equip ha competit durant diversos dies al circuit Mercedes McLaren de Londres, on s’han enfortit relacions i s’han creat sinergies amb altres equips i universitats. El Sergio García comenta: “Dissenyar, fabricar i competir amb un cotxe com aquest en una competició a escala mundial. Ha estat una experiència única. Hem compartit nocions d’enginyeria i disseny amb equips d'arreu del món i hem creat un vincle molt fort entre l'equip de la NTNU (Universitat de Noruega) i Elisava, donant l'oportunitat als futurs estudiants d'intercanvi per a poder participar en aquesta competició l'any vinent”.

Mira la crònica de la competició al blog: www.fuelfighter.no

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies