Notícies

Design for City Making

Data:

Design for City Making és un programa impulsat per ELISAVA i diferents col·laboradors. Cada iniciativa és una contribució autònoma al procés de creació d'una ciutat. En conjunt, aquests projectes són un anàlisi general de la hipòtesi d'una Ciutat Col·laborativa, el seu significat i aplicabilitat en Barcelona, així com de les possibilitats dels professionals i les escoles de disseny per a convertir-se en agents per a la seva implementació.

El món canvia ràpidament, però les ciutats ho fan encara més ràpid. En aquest agitat context, la planificació tradicional d'una ciutat ha estat igualada per un procés més flexible: els projectes de creació de ciutats. L'objectiu de Design for City Making és investigar la naturalesa i possibilitats d'aquests projectes, confirmar el seu paper en la generació - o regeneració - del teixit urbà, i aconseguir ciutats més sociables, habitables i sostenibles mitjançant un procés d'investigació a través del disseny.

Creat a l'octubre de 2017, aquest programa de tres anys coordina i crea sinergies entre diferents equips de professors, investigadors i alumnes. Aquests projectes tenen com a objectiu enriquir i destacar la hipòtesi d'una Ciutat Col·laborativa, que es pot descriure com una sèrie de 'qualitats urbanes': col·laborativa, vinculant, comunitària i democràtica.

Combinant tant alumnes de grau i postgrau de distintes àrees, aquests projectes es desenvolupen amb un equip de tutors entre els quals s'inclouen arquitectes, dissenyadors, enginyers, artistes i científics socials. També inclou una col·laboració amb una institució externa, i aquesta unió general és fonamental per a l'essència participativa dels resultats. Aquests són alguns dels projectes que s'han anat desenvolupant:

  • CoBOI Social Innovation Lab
  • Invisible Makers: Mapping Poble Nou from the Ground-up
  • Communicating for the City,
  • Participatory Democracy and Interaction: Improving Citizens' Involvement in Democracy through an Online Platform
  • Transformation of the Nau Bostik into a Hotel for Refugees
  • A la Plaça: Modes of Public Space Appropriation in Barcelona
  • City and Maker Culture

Design for City Making està coordinat per DESIS LAB ELISAVA, dirigit per Ezio Manzini, Albert Fuster i Daan Heijsters (Junior Design Researcher). A més, aquest programa forma part del grup temàtic Creative City, un programa d'investigació de disseny impulsat per un equip internacional de DESIS Lab.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies