Notícies

Curro Claret, Premio Ciudad de Barcelona 2013

Data:

El dissenyador industrial i professor d’ELISAVA Curro Claret ha estat guardonat en la darrera edició dels Premis Ciutat de Barcelona, en la categoria Disseny, per les peces presentades a l'exposició 'Un dilema, l'art contemporani i la inversió en la certesa' com a resultat de la col·laboració amb la Fundació Arrels.

Les peces del professor de l’Escola es van poder veure al centre Arts Santa Mònica des del passat mes de novembre fins al gener de 2014 i presenten un projecte comú amb la Fundació Arrels, que va començar l’any 2010 amb el taller “La Troballa”. En aquest taller el Curro proposava aprofitar una senzilla peça metàl·lica per construir mobiliari. Des de llavors, diverses persones vinculades a la fundació han participat en la fabricació de bancs, tamborets, llums i altres tipus de mobiliari.

L’objectiu del taller és que aquest tipus de mobles i objectes puguin ser també realitzats per tots aquells col·lectius més o menys marginats, exclosos socialment o no, que vegin en la proposta una via que els pugui ajudar en la seva situació.

El jurat del premi, format per Ramon Benedito, Isabel Campí, Eulàlia Coma, Gabriele Schiavon i Jordi Duró, ha concedit el guardó al Curro Claret per ser un projecte cultural que incideix d’una manera exemplar en la relació entre el dissenyador i un col·lectiu desafavorit de la ciutat.

Els Premis Ciutat de Barcelona s’atorguen anualment per l’Ajuntament de la ciutat i reconeixen la tasca de creadors, col·lectius o institucions en relació a la cultura i la creativitat. Les obres guardonades, repartides en 17 categories, han de contribuir al desenvolupament del fet cultural i han d’estar integrades en el teixit ciutadà.

L’acte de lliurament dels premis se celebrarà dimarts 11 de febrer a les 19h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Donem l’enhorabona al Curro de part de tota la comunitat ELISAVA.


Imatges de l'exposició 'Un dilema, l'art contemporani i la inversió en la certesa' / Juande Jarillo, Arts Santa Mònica, 2013
Imatge portada: Juan Lemus


Vídeo: Fundació Arrels

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies