Notícies

Crowdfunding per a la producció de LibreGuard, màscara protectora contra el COVID-19

Data:


Una de les conseqüències més immediates de l'actual crisi del COVID-19 és la manca de material sanitari adequat, un problema que afecta tant els pacients com els professionals del sistema sanitari. Davant d'aquesta complexa situació neix el projecte LibreGuard, una pantalla de protecció per a personal sanitari produïda voluntàriament.

Amb un cost de 25 cèntims d'euro per unitat, el seu disseny permet una producció en grans quantitats utilitzant només una talladora làser, fet que agilitza molt la seva manufactura i genera una quantitat mínima de residus. Fabricat amb planxes de plàstic de fàcil muntatge, esterilitzables i reutilitzables, el producte compleix amb la filosofia Open Source i respon als sistemes de protecció EPI homologats.

Xarxa solidària d'espais de fabricació digital, universitats i empreses

Una xarxa autogestionada de "fabricadors/es" de Barcelona, ​​de forma voluntària i sense ànim de lucre, ha aconseguit coordinar més de 30 professionals (dissenyadors/es, enginyers/es, comunicadors/es, sociòlegs/gues), 10 tallers i 6 empreses de tot Catalunya, entre ells el professor d'Elisava Raul Nieves i els Elisava Alumni David Haro i Javier Notivol.

Tots/es els/les participants han aportat matèries primeres, coneixements i recursos per començar a fabricar unitats, i a hores d'ara ja s'han lliurat més de 5.000 màscares a sanitaris, metges i cuidadors de més d'un centenar d'institucions (hospitals, UCI's, Centres d'Atenció Primària, residències de gent gran) que estan treballant de forma segura. Un exemple de solidaritat, cooperació i altruisme que ha aconseguit operar al marge de l'especulació i els preus de mercat.


Campanya de Crowdfunding per augmentar-ne la producció

Tot aquest esforç, però, encara no és suficient i es necessita augmentar la producció de màscares perquè el personal sanitari pugui seguir obtenint-les de forma gratuïta. Per aquest motiu, els impulsors de LibreGuard acaben de llançar una campanya de Crowdfunding. Vols contribuir a fer-ho realitat? Participa-hi aquí

Crèdits

Aquest projecte està impulsat per La Deriva, que en coordina tant el procés de fabricació com de distribució. A banda dels esmentats membres de la Comunitat Elisava, la iniciativa compta amb l'estreta participació d'una xarxa d'espais de fabricació digital i industrial integrada per CODA, Rido, Melnik, XR66, TMDC, Escola Massana, Medio Design, LCI - Citlali aka Turbulente, Andrés, Fabbercorp, Sumeplast, A3Studio, BUIT taller, Plàstics Sant Jordi, Fab Casa del Mig i Laser Project, entre d'altres.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies