Notícies

Crònica del workshop amb Lex Pott

Data:

El passat 18 de maig, i en col·laboració amb el Festival DEMO, el dissenyador neerlandès Lex Pott va visitar ELISAVA per impartir un workshop exclusiu per als nostres estudiants del PES (Programa d’Estudis Simultanis). Elia Bagó, estudiant de cinquè curs d’aquest programa, ens explica alguns detalls de l’experiència:

“Lex Pott va arribar amb un plantejament molt simple i honest: ensenyar-nos els seus principals processos productius per tal que els provéssim i els poguéssim adquirir com a nostres.

El treball amb el color com a material físic i no només com a pigment visual és un dels objectius en gairebé tots els projectes de Lex i així ens ho va transmetre: a través de la deformació i mescla d'argiles creant cossos de color, amb el naixement natural del color en l'oxidació dels metalls a través de solucions químiques específiques o en papers sensibles al pH en estar en contacte amb tints orgànics simples com el suc de fruites i verdures.

Un altre procés interessant, més centrat en la creació de la forma en sí, va ser el de deformar manualment una malla metàl·lica verda de jardí per aconseguir formes tridimensionals fora del món virtual”.

Segons l’Elia i altres alumnes participants en el workshop, cap de les practiques incloses en el mural ha tingut un plantejament finit: “l'experimentació per l'experimentació i la recerca de processos nous han estat l'única meta”.

Lex Pott (1985) treballa des del seu estudi de disseny a Rotterdam i es va graduar cum laude el 2009 a la Design Academy Eindhoven.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies