Notícies

Conclusions sobre la performance de Desis Lab ELISAVA al LondonDesign Festival

Data:

'Art-ificial Boundaries', la performance de Desis Lab ELISAVA al London Design Festival 2017 ha obtingut una molt bona acollida, amb més de 20.000 visitants.

A continuació, es presenten els punts clau de l'actuació, que es poden reendreçar per tal que s'entengui el que realment va succeir. Aquesta és una mostra la bona feina d'estudiants i tutors.


1. Conformitat. L'objectiu de la representació participativa "Art-ificial Boundaries" és que cadascú senti l'ambient, per aprovar-lo seguint la conformitat amb les "normes socials" que implícitament vam establir. Es convida l'audiència a entrar en una sala semi-fosca i crear així una suggerent atmosfera de dubtes i intrigues. El visitant segueix un camí de múltiples seqüències de miralls, símbol del immersiu Món Digital de Facebook en què només ets un LIKE ( "m'agrada") en un enorme espai digital efímer. Una mà suau de vellut amb purpurina brillant (un homenatge a l'imaginari del cineasta David Lynch) t'anima a prendre un tros de plastilina rosa. Cada vegada que prens la plastilina, 1 "m'agrada" es mostra a la paret de davant en un comptador digital.

2. Creativitat. L'audiència, com la part completa de la representació, comença a crear diferents formes i a escriure a la paret noms, símbols, rostres, gustos (paraules com imaginar, fe, esperança, humà). Expressen el seu propi sentiment de pertànyer a un grup, a una comunitat o potser, en alguns casos, a un lloc solitari de la seva imaginació. S’imiten entre si en els gestos, posant la plastilina a la paret com una acció automàtica. Ningú va posar la plastilina fora de la paret dels miralls, segurament sota la hipòtesi que ens adaptem a una societat amb normes establertes, i és difícil trencar-la, seguir el nostre propi camí.

3. Reflexió. La conformitat és l'acte d'encaixar actituds, creences i comportaments amb les normes del grup. Les normes són regles implícites i específiques, compartides per un grup d'individus, que guien les seves interaccions amb d'altres. Aquesta representació participativa, "Art-ificialBoundaries", vol canviar la narrativa i, mitjançant l'observació del microcosmos digital de LIKE, la nostra societat, fer una reflexió sobre la presa de decisions.

Convidem a l'audiència a recordar sobre la nostra capacitat de fer encara una elecció coherent i conscient, en els nostres actes quotidians. ¿SOM UN LIKE? És només una aprovació automàtica i hem perdut la capacitat de seguir, explorar la nostra creativitat interior? Més que la tendència a la conformitat en la nostra societat... és un assumpte de preocupació.

Planteja preguntes sobre la nostra manera d'educació, la nostra cultura i els nostres valors. Els "Art-ificialBoundaries" (límits artificials) són els que nosaltres mateixos creem. Dissenyar a través de la creativitat i deixar que expressin la nostra identitat, resistir a la conformitat, ens fa capaços de connectar-nos de nou amb la nostra humanitat.

Crèdits

Agraïments especials a: Irini Mirena Papadimitriou (Gerent de Programes Digitals del Departament d'Aprenentatge)

V & A (Londres)

Professor: Arianna Mazzeo (Elisava)

Tutor: Dani Armengol (Elisava)

Coordinador de Mitjans Socials: Marzio Veno (Lottarox / Estocolm)

Imatges @ELISAVA DESISLAB Estudiants 2017

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies