Notícies

Comunicat Elisava COVID-19

Data:


Des del primer moment, Elisava està fent un seguiment constant de l’evolució del brot de coronavirus i seguint les indicacions de les autoritats acadèmiques i sanitàries tal i com ja t’hem anat informant en els anteriors comunicats (26 de febrer i 5 de març).

En aquest sentit, el passat dilluns dia 9 de març s’ha formalitzat la creació d’una Comissió de seguiment presidida per Javier Peña, Director general d’Elisava, i de la qual en formen part Josep Xampeny, Adjunt al Director general; Albert Fuster, Director acadèmic dels estudis de Grau; Santiago Albert, Director de Màsters i Postgraus; Claire Dubus, Cap de Màrqueting i Comunicació; Laura Clèries, Directora d’Elisava Research; Danae Esparza, Cap d’estudis del Grau en Disseny; Òscar Tomico, Cap d’estudis del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial; José Trapero, Cap de Sistemes d’Informació; Paolo Sustersic, President del Comitè d’Empresa d’Elisava; Esther Brosa, Responsable del Comitè de Seguretat i Salut de l’Escola i Albert Montull, Cap d’Ordenació acadèmica i Qualitat.

Aquesta Comissió té per objectiu fer un seguiment de tota la informació relacionada amb l’evolució de l’epidèmia, prendre les decisions oportunes adequades a una situació canviant dia a dia i elaborar els eventuals plans de contingència que s’hagin d’aplicar en funció dels esdeveniments.

Mesures en relació a l’activitat d’Elisava

En aquests moments, Elisava funciona amb normalitat i les activitats acadèmiques es desenvolupen regularment. Tot i així, la direcció de l’escola ha decidit ajornar o canviar al format streaming algunes conferències i reduir el nombre d’estudiants presents a classe o en sessions d’avaluació multitudinàries. De la mateixa manera, se suspèn la presència al Saló de l’Ensenyament i al Saló Futura, s’anul·len les Jornades de Portes Obertes previstes per als propers 21 i 28 de març, i la conferència d'Anna i Eugeni Bach de dijous 12 de març. Així mateix, la conferència del cicle Elisava Masters’ Talks queda ajornada. 

En aquest sentit, s’està preparant un pla de contingència sobre possibles alternatives de docència no presencial en tots els estudis que imparteix Elisava de cara a les properes setmanes en cas que sigui necessari.

Mesures en relació a la mobilitat de la comunitat Elisava

L’àrea de Coordinació de Mobilitat Internacional s’ha posat en contacte amb totes els i les estudiants que actualment participen dels programes de mobilitat internacional (tant outgoing com incoming) per tal de donar-los suport i informar-los de tot allò que els calgui saber en relació a la malaltia tant en els diferents països en els quals es troben com a casa nostra. En aquest sentit, les àrees de relacions internacionals de les universitats a les quals tenim desplaçats membres de la nostra comunitat també s’han posat en contacte amb nosaltres, així com representants de les diferents agències del programa Study Abroad. Alhora, els mantenim informats en tot moment d’allò que succeeix a casa nostra.

Igualment, des de la Direcció general de l’Escola s’ha demanat a tots els departaments que informin dels viatges previstos per a les properes setmanes per tal d’avaluar-ne el risc i la conveniència.

Mesures adoptades en les instal·lacions d’Elisava

Elisava ha reforçat el servei de neteja de les seves instal·lacions i ha optat també per maximitzar la ventilació dels seus espais.

Així mateix, i ja des del primer comunicat emès el passat 26 de febrer, des de l’Escola s’ha posat mot d’èmfasi en facilitar tot un seguit d’enllaços a webs informatives de les autoritats sanitàries per tal d’informar tota la nostra Comunitat (estudiants, professorat, personal d’administració i serveis) de les mesures higièniques essencials a emprendre.

En aquest sentit, s’està reforçant amb cartells il·lustratius a totes les nostres instal·lacions sobre la necessitat de rentar-se les mans amb assiduïtat i ventilar els espais, així com d’altres mesures preventives.

Afectació a membres de la comunitat

A data d’avui, 11 de març de 2020, no ens consta que cap membre de la comunitat Elisava hagi estat diagnosticat de COVID-19. Tanmateix, si has estat en situació de risc de contagi del COVID-19, evita venir a l’escola fins que surtis de dubtes. Si es presenten símptomes de malestar general, tos, febre o sensació de falta d'aire, cal quedar-se a casa, trucar al 061-Salut Respon i informar de la circumstància d'haver viatjat o haver estat en contacte amb persones diagnosticades de la COVID-19. Els serveis de salut són els que han de valorar la necessitat d'aïllament o les mesures que calgui adoptar en cada cas.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya recomana que les persones que provinguin de zones de risc i que desenvolupin símptomes respiratoris es posin en contacte amb el telèfon gratuït 061-Salut Respon, on rebran les indicacions oportunes. El 061 atén els usuaris també en anglès. L'Agència ha reforçat el telèfon 061-Salut Respon i desaconsella expressament anar directament als centres sanitaris.

Recomanacions

Per evitar el contagi, en aquesta fase de contenció del virus, cal seguir les recomanacions bàsiques de prevenció:

  • Rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó)
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús (o amb la cara interna del colze) al tossir o esternudar, així com rentar-se les mans de seguida
  • L’ús de la mascareta quirúrgica únicament té sentit davant d’un pacient que reuneixi els criteris de sospita d’aquesta infecció

Recomanem evitar desplaçaments tant en l’àmbit professional com particular. D’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries, es recomana als membres de la comunitat universitària que limitin els viatges que no siguin estrictament necessaris, especialment als països declarats de risc 3 per l'Organització Mundial de la Salut (OMS): Itàlia, Japó, Iran, Corea del Sud, Singapur i la Xina.

En aquest sentit, des d’Elisava recomanem seguir les indicacions de les autoritats sanitàries i consultar els enllaços oficials següents, que ofereixen informació actualitzada diàriament:

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies