Notícies

CO-HABITAR, un projecte de disseny interior integrat en la transformació d'un hotel a co-habitatge

Data:


Els alumnes del Postgrau en Disseny de l'Espai Interior. Perímetres Privats d’Elisava presenten el projecte CO-HABITAR, on han treballat diverses propostes per a replantejar i proposar un nou model d’habitatge per al col·lectiu Walden XXI. Aquest col·lectiu està treballant amb la cooperativa d’habitatges no especulatius Sostre Cívic i l'equip d'arquitectes Som Hàbitat per a transformar un hotel al centre de Sant Feliu de Guíxols en un nou espai de vivendes de cohabitatge.

TUTORS: Tomás López, Lola Domènech, Marcos Catalán, Joaquim Matutano.

 

Dos Vías  //  Dos Vidas

Estudiants: Bernadette Jofre, Paola Mora, Ana Resines

El concepte d'aquest projecte celebra la vida dels seus usuaris, amb totes les seves etapes. Dues vides que segueixen el seu propi destí, però amb la feliç coincidència d'alinear els seus camins. Fent ús de llums i ombres, plens i buits. Dues vides. Dos espais. Dos usos. Dues direccions. Dos blocs. Un habitatge.

co-habitar
co-habitar
co-habitar
co-habitar

CONTINUUM

Estudiants: Elisabet Navarro, Jorge Palacios, Sofia Simioni

En el cas de Continuum, els estudiants s'han centrat en una parella de jubilats. El seu concepte s'ha basat en grans mobles que funcionen com articuladors d'espais i que van servint cada espai segons les seves necessitats.

co-habitar
co-habitar
co-habitar
co-habitar
co-habitar

OPEN HOUSE. Una nova manera de viure el mediterrani

Estudiants: Carolina Barris, Alejandra Calderón, Nerea Sagasti

L'objectiu de la proposta Open House és replantejar i proposar un nou model d'habitatge. Per això s'ha donat importància als valors socials i als espais comunitaris i multifuncionals. La filosofia d'aquest concepte és el compartir. Així, es proposen espais permeables, moderns i polivalents ben relacionats amb els espais exteriors.

co-habitar
co-habitar
co-habitar
co-habitar

COMUNICA

Estudiants: Beatriu Bertomeu Vidal, Yang Zhou, Alexandra Reis Tristán

En el cas de Comunica, els estudiants s'han centrat en una parella de jubilats i per proposar el nou model d'habitatge han tingut en compte conceptes com comunicar, experimentar, compartir, participar i unir per poder crear espais comunicatius, oberts, relaxats, càlids i serens.

co-habitar
co-habitar
co-habitar

TRIPLE BUIT

Estudiants: Laura Munárriz, Alex Quinga, Marina Romera

Triple Buit s'inspira en el concepte "Mar i muntanya". És una categoria de plats típics de la cuina catalana que barreja ingredients de l'horta i de la muntanya (carn, embotits, etc.) amb els productes de la mar (marisc o peix), aconseguint una varietat de gustos i contrastos que la fa especial . El perfil que han escollit per a l'habitatge és una parella d'entre 45 i 50 anys amb una filla de 5 anys.

co-habitar
co-habitar

LLUM

Estudiants: Juan Felipe Iturralde Davalos, Lorenzo d'Itàlia, Ronal Raul Pallares Sosa

El projecte se sustenta pels criteris d'il·luminació, tant llum com ombra, generant percepcions emocionals i espacials. Llum és un treball que compta amb un element que té moviment propi i adaptació formal. Aquest element tan subtil comporta en si una gran preponderància dins de l'espai. El concepte del projecte és el nou viure, el sentir-se lliure dins d'un espai on els murs no són delimitants.

co-habitar
co-habitar
co-habitar
co-habitar

MAÓ

Estudiants: Paula Vidiella, Celia Pérez, Laure Consille

El projecte d'aquest equip del Postgrau en Disseny de l'Espai Interior s'inspira en el maó i en les seves propietats. El maó és un material fet d'argila assecada i cuita. Alhora protegit i obert a l'exterior, l'espai es distingeix entre llum i ombra. La gelosia filtra el sol, el Maó recorda la terra, les formes orgàniques del mobiliari ens apropen a la natura.

co-habitar
co-habitar
co-habitar
co-habitar