Notícies

Cinquanta dissenyadors i enginyers d'Elisava defineixen amb SEAT el futur de la mobilitat

Data:


Elisava i SEAT reforcen la seva col·laboració apostant pel talent en disseny i enginyeria, i l'estudi del futur de l'automoció al nostre país. 51 estudiants del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial i del Grau en Disseny han desenvolupat durant tres anys 16 projectes definits per SEAT sobre la mobilitat del futur.

Durant aquest període de col·laboració, els alumnes han tingut l'oportunitat de presentar les seves propostes de valor relacionades amb “Autonomous car and future mobility” (2017); “SEAT CarSharing 2025” (2018); i “SEAT Future Vision 2030” (2019).

Javier Peña, director general d'Elisava, comenta: "Comptar amb SEAT com a empresa col·laboradora és una satisfacció i una oportunitat per als alumnes de treballar en reptes reals llançats per una companyia referent en el seu sector, i sempre guiats per professionals en actiu".

Per la seva banda, Alejandro Mesonero-Romanos, director de Disseny de SEAT, destaca: "Aquesta col·laboració ens permet estar en contacte directe amb futurs dissenyadors i enginyers. El potencial dels estudiants d'Elisava ha quedat comprovat en la qualitat dels projectes presentats".
 


Universitat i empresa, binomi de talent i innovació


La col·laboració d'Elisava i SEAT s'emmarca en el conveni que l'escola realitza amb l'entorn empresarial i institucional per aportar valor afegit a través de projectes d'innovació i recerca que desenvolupen els alumnes. En aquest cas, s'ha realitzat a través de CARNET, el hub en recerca i innovació 'Future Mobility Research Hub' impulsat per SEAT, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Volkswagen Group Research centrat en la mobilitat urbana del futur.

Amb aquest tipus de convenis, els alumnes, tutoritzats per professionals del sector i per professors d'Elisava, tenen l'oportunitat de treballar en entorns reals d'empreses. En aquest context, SEAT ha ofert, cada any, l'oportunitat a alguns d'ells d'incorporar-se al seu programa de beques. El repte que SEAT llançarà per al curs 2019-2020 es donarà a conèixer el proper mes d'octubre.
 


Projectes guanyadors


D'entre tots els projectes presentats en cada edició, SEAT ha reconegut aquells que ha considerat més innovadors:

 • Repte curs 2018-19: SEAT Future Vision 2030
  Millor projecte Global: SEAT #MIZONA.
  En un escenari de futur en què es preveu que cada vegada serà més difícil per als joves obrir-se al món, els alumnes d'enginyeria i disseny Pol Balanzó, Marc García i Cabau, Louis Gauthier i Pere Serrat han creat el projecte SEAT #MIZONA. Aquest model posseeix un habitacle interior que es convertirà en el primer espai d'emancipació per als joves. Un vehicle on desenvolupar-se personalment de forma responsable però juvenil en un context tecnològic. Un interior en què l'usuari podrà conduir el vehicle, treballar i entretenir-se i ampliar els seus horitzons socials.
   
 • Repte curs 2017-18: SEAT CarSharing 2025
  Primer premi: Work & Relax
  Marina Fuentes, Lucas García i Mario Sabaté són els tres estudiants que van donar vida al projecte Work & Relax, un servei de carsharing pensat per aprofitar al màxim el temps durant els desplaçaments, en què els usuaris poden aprofitar el trajecte per treballar i per relaxar-se.
   
 • Repte curs 2017-18: SEAT CarSharing 2025
  Millor projecte de User Experience: FAMiiLY.
  Famiily és una proposta de disseny interior adreçada a famílies que necessiten noves formes de mobilitat en el seu dia a dia. El projecte pretén que els usuaris que siguin pares puguin compartir trajectes reforçant el sentit de comunitat, la confiança i la seguretat en la Barcelona del futur. Els autors de la iniciativa són: Margalida Torrens, Carolina Vilchez i Laia Yu.
   
 • Repte curs 2017-18: SEAT CarSharing 2025
  Millor projecte d'innovació Set Mii Free
  Maria Rey, Xavi Maixenchs i Olga Sanchís van proposar un vehicle de carsharing pensat per a tots aquells joves que comencen a tenir els seus primers ingressos i volen treure partit del cap de setmana per gaudir al màxim del seu temps lliure. La iniciativa permet al propietari rendibilitzar el seu cotxe al màxim oferint-lo a altres usuaris. El cotxe compta amb un disseny interior molt versàtil gràcies a una superfície dinàmica que funciona mitjançant intel·ligència artificial, integrant artefactes com pistons de goma -per retenir l'equipatge-, seients abatibles o una pantalla de visualització.
   
 • Repte curs 2016-17: Autonomous Car Interior Design. Autonomous car and future mobility: OM
  Proposta de futur desenvolupada per Omar Paul, Emerson Blanc i Marc Cosculluela, es tracta d'un vehicle destinat a realitzar trajectes llargs per a una sola persona, tot maximitzant el descans i la relaxació.
   

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies