Notícies

Carta de Javier Peña, Director General i Científic d'Elisava

Data:


Hola a tots i totes,

Espero que aquestes paraules us arribin a tots i a totes en perfecte estat de salut i, el que és igual d'important, en perfecte estat emocional. És molta la informació inútil i són molts els inputs negatius que ens arriben cada dia i no és fàcil filtrar, integrar-los, digerir i, el que és pitjor, no és fàcil separar-los de tot allò bo i bell que té el nostre entorn, que és molt. A aquesta bellesa s'uneix la gran oportunitat que tindrem tots en la construcció de la tornada. Una tornada que, més que mai, ens oferirà l'oportunitat de treballar amb il·lusió per generar un futur divers, integrador i solidari. Ara més que mai hem de ser conscients de la importància que té la generació de coneixement i la Universitat com a entitat generadora d'aquest. Universitat és sinònim d'universal, integració, diversitat, ciència, art, humana, revolucionària, disruptiva... És moment d'aportar des del si del que realment som. Li ho devem a la societat i per això, més que mai, hem d'estar a l'alçada.

Elisava s'acosta ja als 60 anys d'història. Una història en la qual s'ha posicionat, gràcies a una infinitat d'aspectes, com una de les escoles de referència mundial en disseny i enginyeria. Va ser revolucionària i disruptiva i generadora en els anys 60 en un context gens fàcil, però alhora ple d'oportunitats. Als 90 va tenir la capacitat d'afrontar el repte universitari i d’integrar com ningú disciplines que semblaven no voler-se trobar mai. Amb la bandera de l'enginyeria i el disseny va afrontar l'entrada del segle XXI. Va fer un màster en creativitat i va executar i va creure en la relació Elisava-empresa, institució... Es va doctorar oferint a la societat impacte a través de multitud de projectes, llibres, articles i, el que és més important: professors i estudiants, persones amb capacitat de transformació. Persones que formen i són formades a Elisava i que, aportant valor arreu del món, són l'Elisava del present. Són l’Elisava d'avui. L’Elisava que té i pren la responsabilitat, amb tot el seu actiu, de treballar, treballar i treballar per a un món que ens ho ha donat tot i avui ens necessita.

En aquest sentit, el que més ens omple d'orgull i satisfacció és el fet que moltes d'aquestes persones han mantingut aquest vincle al llarg del temps i, en aquesta relació, han progressat com a persones i com a professionals. Em refereixo també a totes aquelles persones que porten vinculades ininterrompudament a Elisava més de 10, 20 o 25 anys, testimonis privilegiats i actors principals de l'evolució de la nostra Institució. Em refereixo també a totes aquelles persones que proactivament decideixen perllongar el seu vincle amb Elisava formant part de la seva comunitat Alumni o actuant com a ambaixadors a la tornada als seus països d'origen. Em refereixo, així mateix, a... Però per què continuar. Tots i totes sabeu de Què parlo.

I és precisament aquest sentiment de comunitat que hem sabut crear i preservar el que pren especial importància en els actuals i difícils temps que ens està tocant viure. Em ve al cap una cosa que en diferents llocs i en diferents moments he llegit alguna vegada: Tot el que ens passa és una percepció. Podem considerar la pluja molesta o fantàstica per a les plantes. Ja sé que tot és difícil però crec que res en l'univers és aliè a la regla de la lògica. I la lògica diu que tornarem amb força i mentrestant, com a comunitat, seguirem aportant el millor de nosaltres mateixos per ajudar-nos i així ajudar al nostre entorn proper. El nostre entorn proper ho sentirà i contribuirà a millorar la nostra societat. La bola es farà gran i el granit petitó que crèiem que no era res s'emocionarà i, amb l'experiència adquirida, ens dirà: el camí no és la por, el camí és l'amor.

A la vostra disposició.
Una forta abraçada a tots i totes.

Javier Peña, 
Director General i Científic d'Elisava

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies