Notícies

BCN RE.SET

Data:

ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona ha estat convidada a participar en els actes commemoratius del Tricentenari amb el projecte BCN RE.SET, per al disseny i l’execució d’una instal·lació ubicada a l’Arc de Triomf de Barcelona.

BCN Re.set és un circuit d’arquitectura efímera al carrer que es desenvoluparà entre els mesos de juny i setembre del 2014 en sis enclavaments del centre de la ciutat. L’arquitecta Benedetta Tagliabue (Fundació Enric Miralles) i el director d’escena Alex Ollé (La Fura dels Baus) són els comissaris d’aquest projecte que transforma l’aspecte d’espais públics concrets de la ciutat, vinculats el 1714, amb un conjunt d’instal·lacions artístiques i arquitectòniques que reflexionaran sobre conceptes com la identitat, la memòria, la diversitat, la llibertat, la democràcia i Europa.

En el cas d’ELISAVA el concepte triat és la Memòria i està vinculat a l’espai corresponent al Passeig Lluís Companys i l’Arc de Triomf, creat com a entrada principal per a l’Exposició Universal de Barcelona del 1888, ubicada al recinte del Parc de la Ciutadella.

En cada espai es construirà una instal·lació a l’aire lliure, imaginativa i singular, capaç de configurar un paisatge arquitectònic que aculli diversos esdeveniments i actuacions. El projecte de cada instal·lació es lliurarà per reconeguts arquitectes internacionals, que a la vegada són comissaris de cada espai, i dirigeixen l’activitat desenvolupada per els alumnes dels centres participants. En aquest sentit, ELISAVA compta amb l’expertise d’Yvonne Farrell, cofundadora de Grafton Architects.

Durant el trimestre de tardor, alumnes de 3r i 4rt curs del grau en Disseny d’ELISAVA han treballat sobre la 1ª fase del projecte, tutoritzats pels professors Victoria Garriga, Carlota Gómez, María Güell, Sylvia Felipe, i Joaquim Matutano. Dins d’aquest procés hi va haver un taller de treball amb la presència de l’Yvonne Farrell, el passat 10 d’octubre a ELISAVA.

A més, ELISAVA ha organitzat diverses ponències per complementar la visió dels alumnes sobre el projecte a realitzar. D’una banda, Josep Maria Muñoz, director de L’Avenç va impartir la conferència «Història, literatura, memòria. La contribució de L’Avenç» sobre la reconstrucció del passat i la mirada sobre el present, el 30 d’octubre.

D’altra banda, partint del treball fotogràfic de Manolo Laguillo, el Doctor Valentín Roma i el mateix Laguillo van reconstruir els canvis urbanístics, socials i econòmics soferts per la ciutat de Barcelona des de finals dels anys setanta fins a l’actualitat a la xerrada «Memoria, razón y ciudad en la obra fotográfica de Manolo Laguillo» el 14 de novembre.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies