Notícies

Alumnes d'Enginyeria de Disseny Industrial viatgen a la Xina per explorar el sector dels smart i advanced textiles

Data:


El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial d'Elisava treballa amb els seus alumnes en el projecte 'Designing with Smart & Advanced Textiles (Beyond the Body)', basat en el disseny i desenvolupament de productes vinculats al sector dels smart i advanced tèxtils en el món de l'esport.

La indústria mainstream de les grans empreses d'aquest sector ha generat un gran canvi en la forma de dissenyar i construir calçat esportiu. Aquest fet ha aportat una base d'investigació i innovació en smart i advanced tèxtils, tecnologia que crea una interessant oportunitat de disseny extrapolable a altres sectors. Aquest projecte busca entendre, comprendre i experimentar per traslladar els processos tradicionals cap a la nova indústria digital que permetrà construir des de l'enginyeria dels materials.

En aquest context, un equip de sis estudiants del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial i la directora del projecte Jessica Fernández han viatjat fins a Dongguan (Xina) per conèixer de primera mà la tecnologia del projecte, la implementació dels diferents materials i el desenvolupament industrial de la seva proposta de disseny.

L'empresa K-Tech, capdavantera en el sector industrial tèxtil amb clients com Tommy Hilfiger, New Balance o Nike, ha estat durant tres setmanes l'amfitriona de l'equip d'Elisava. Allà, els nostres alumnes han pogut explorar els sistemes i processos d'innovació en la producció en massa i endinsar-se en l'ecosistema internacional de producció industrial en els sectors tèxtil, electrònic i d'injecció en plàstics.


Entre les activitats realitzades durant l'estada a la Xina trobem una visita a Salmon Technologe, fàbrica de productes mitjançant injecció de TPU, amb l'objectiu d'entendre un nou concepte a l'hora de fabricar sabates i, al seu torn, implementar-lo en un producte -un mitjó sabata- dissenyat prèviament pels alumnes; la visita a la fàbrica Sleader, on els estudiants han pogut abordar la fabricació d'una sabata en la seva totalitat; o la visita al fabricant de motxilles i complements Frequent Flyer, on els han aconsellat sobre el desenvolupament dels seus prototips. També han realitzat parades a Wargames, fàbrica especialitzada en injecció de plàstic, on han comprès la importància del temps en la mass production; Ortholite, empresa dedicada a la fabricació de plantilles per a grans marques; o Novilab Footwear, proveïdor de sabates d'Inditex.

Bona part del treball s'ha centrat a K-Tech, on els estudiants han pogut aprendre des de la programació de patrons a la finalització de productes mitjançant el 'steaming' (planxa) i el tall làser. Així mateix, s'han centrat en aplicar els coneixements adquirits sobre els seus Treballs Fi de Grau (TFG). Com a resultat, tots els alumnes han obtingut un prototip de gran qualitat i acabats per als seus projectes, completant una intensa formació teòrica però també pràctica.


Crèdits


Alumnes

Daniel Rifaterra Solano
Gerard López Pie
Miquel Cos Martí
Nasim Nounou Ripoll
Nicolas Baques Borrell
Raquel Tressera Adzet


Empresa

K-Tech


Equip de tutors

Jessica Fernández (Elisava)
Jordi Muntaner (K-Tech)
Judit González (Elisava)
Marta González (Elisava)
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies