Notícies

Alumnes d’Elisava donen una segona vida als quioscos de flors de La Rambla

Data:


El projecte ‘Recuperem els Quioscos de La Rambla’, impulsat per Elisava amb la col·laboració de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona, vol donar una segona vida als quioscos de flors d'aquest passeig que actualment es troben en desús i dinamitzar l’entorn de La Rambla a través de la cultura i la participació.

El seu objectiu és que els habitants de la ciutat tornin a gaudir d’aquesta avinguda central i singular de la ciutat, afectada en els últims anys per la massificació turística. En aquest context, alumnes de 1r curs del Grau de Disseny d’Elisava han treballat durant tot el trimestre en propostes d’atenció ciutadana, espectacles i gastronomia que maximitzen la interacció i la participació de la ciutadania.

Les propostes dels estudiants, que han presentat durant el matí de divendres 11 de juny als propis quioscos de flors de La Rambla, inclouen des d'un refugi per acollir i atendre víctimes d'agressions, fins a un escenari dinàmic per a actuacions musicals, espais de debat per connectar amb altres persones, un consultori interactiu que funciona alhora com a plataforma d'expressió per als més joves, o una cuina, connectada amb La Boqueria, que acolliria tallers gastronòmics per difondre la cuina local.
 

Programa en directe a Ràdio Rambles

En paral·lel a la presentació dels projectes als quioscos, s'ha emès un programa de ràdio especial a Ràdio Rambles (Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona) amb la participació dels responsables acadèmics del projecte, membres de les entitats vinculades a aquesta iniciativa i alguns dels alumnes que han dissenyat les propostes:

  • Responsables acadèmics: Dra. Danae Esparza, Cap d’Estudis del Grau en Disseny; Salva Fàbregas, Responsable de 1r curs del Grau en Disseny d’Elisava; i Dr. Ramon Faura, Coordinador de l’Àrea de Ciències Socials i Experimentals del Grau en Disseny.
  • Membres entitats: Pau Bosch, Amics de La Rambla; Andreu Meixide, Coordinador del Projecte Rambla; Santiago Ibarra, Conseller del Districte de Ciutat Vella; i Oscar Ubide, Gerent dels comerciants del Mercat de la Boqueria.
  • Alumnes: Rosa Bolinaga, Emma Rosales, Ona Boix, Arnau Alonso, Meritxell Sauquet, Sara Ayter, Bernat Rucabado, Julia Guillén, Júlia Berenguer i Rita Canals.
     

La recuperació de La Rambla per part dels ciutadans

'Recuperem els Quioscos de La Rambla' forma part de 'Baixa a La Rambla', iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Amics de La Rambla amb l’objectiu de que els ciutadans de Barcelona es retrobin amb aquest espai emblemàtic de la ciutat. El projecte s’alinia amb les estratègies culturals impulsades per l'Institut de Cultura, Foment de Ciutat i el Districte de Ciutat Vella basades en les propostes sorgides del projecte cooperatiu Les Rambles liderat per l'equip kmZERO.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies