Notícies

Alumnes d'Elisava creen objectes per millorar la qualitat de vida dels residents de la Llar d’Arrels Fundació

Data:
fundació arrels


Una vintena d’estudiants de l’escola Elisava han dissenyat i creat productes per millorar la qualitat de vida dels residents de la Llar Pere Barnés. Aquesta Llar és un programa innovador d’Arrels Fundació que dóna resposta a persones sense llar afectades pel fet d’haver viscut al carrer.

En el marc de l’assignatura “Projectes optatius” del Grau en Disseny d’Elisava, els alumnes tenien el repte de dissenyar i executar productes reals per millorar la vida dels residents de la Llar. “L’objectiu és que els estudiants entenguin que com a futurs dissenyadors tenen l’obligació de fixar-se en els més vulnerables. El paper dels dissenyadors és treballar amb les persones, no s’ha de dissenyar només”, afirma Curro Claret, dissenyador i professor d’Elisava.

Així, el més rellevant del projecte era situar l’usuari al centre realitzant un procés d’investigació per conèixer i entendre les necessitats dels residents i trobar solucions tangibles per facilitar-los el seu dia a dia. En aquesta línia, durant el procés d’investigació, els alumnes van estar en contacte constant amb els residents de la llar, un element imprescindible per endinsar-se en el seu dia a dia i adquirir un profund coneixement del seu entorn.

Una armilla per portar sempre a sobre els objectes personals, un moble per mantenir endreçada l’habitació o un accessori per la calaixera són algunes de les propostes creades pels alumnes d’Elisava. Daniel Callis, d’Arrels Fundació, destaca que “els residents han valorat molt positivament la tasca dels estudiants d’Elisava i ja estan utilitzant els productes elaborats. Van aconseguir establir relacions en una època molt complicada a través de videotrucades”.

A part dels productes personalitzats segons les necessitats dels residents, els estudiants també han treballat diverses propostes per millorar el propi espai de la Llar Pere Barnés. Aquestes propostes s’han entregat a la Fundació per tal que els mateixos residents les puguin implementar quan ho considerin.
 

fundació arrels
fundació arrels

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies