Notícies

Alumnes d’Elisava construeixen un pavelló temporal de fusta guiats per Eugeni Bach i Anthony Burrill

Data:
Workshop del MEATS i el Màster en Disseny Gràfic
Workshop del MEATS i el Màster en Disseny Gràfic
Workshop del MEATS i el Màster en Disseny Gràfic
Workshop del MEATS i el Màster en Disseny Gràfic

Anthony Burrill, reconegut artista gràfic que exposa en importants museus de Londres, Nova York i galeries d’arreu del món, i que ha treballat per a marques com Apple i Google.

La instal·lació s’anomena 3kms, la quantitat lineal del total de fusta utilitzada per a la seva construcció. Inspirats en l’enfocament pragmàtic del dissenyador italià Enzo Mari l’objectiu del projecte era respondre a la temàtica “la creativitat dins de mitjans senzills”. Amb aquesta premissa s’ha construït un pavelló amb els mínims materials i eines possibles. La seva estructura està formada a partir de 660 vares de fusta de pi de 45x45 mm de gruix i 4.500 mm de llargada cadascuna. A la part superior del pavelló estan situats els panells gràfics de Fibra de Densitat Mitjana (MDF) de 18 mm, dissenyats i treballats amb maquinària de Control Numèric Computaritzat (CNC) per aportar un disseny únic a cada panell que aporti el toc inspirador i la funcionalitat a la construcció. El disseny de l’espai inspira creativitat i comunitat, i acompanya les activitats que s’hi desenvoluparan.

Workshop del MEATS i el Màster en Disseny Gràfic

Un dels reptes del projecte, que s’ha dissenyat i construït en menys d’una setmana, era la temporalitat. El procés i resultat final ha transmès als alumnes la realitat d’entregar un projecte real en un temps limitat i empoderar-los en les habilitats de ser dissenyadors i makers a la vegada. Eugeni Bach explica: “Hi ha moltes decisions a prendre quan es lliura un edifici en un entorn públic en un curt període de temps i vam voler exposar els estudiants a aquesta situació crítica”. Els alumnes han après a treballar de forma simultània en un equip amb integrants de diferents disciplines.

Workshop del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals (MEATS) i del Màster en Disseny Gràfic.
Material de la instal·lació facilitat per Gabarró.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies