Notícies

Alumnes del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial realitzen un workshop amb Cero Design

Data:
Elisava Racing Team Cero Design 1
Elisava Racing Team Cero Design 2
Elisava Racing Team Cero Design 3

En el marc de col·laboració amb l’Elisava Racing Team, l’estudi Cero Design ha proposat a un grup de 5 estudiants de l’equip el repte d’investigar noves maneres de reduir el pes d’una moto elèctrica.  Els estudiants han usat les eines de simulació virtual per a proposar redissenys de diverses parts de la moto  aprofitant noves tecnologies de fabricació.

A partir de l’anàlisi de com afecta la reducció de pes en l’eficiència energètica, les prestacions i la dinàmica de les motocicletes elèctriques, els alumnes han proposat i comprovat la viabilitat del redisseny de peces. Les propostes s’han centrat en l’optimització topològica, la incorporació d’estructures “lattice” per fabricació additiva o l’ús de nous processos productius. Les innovadores propostes resultants han respost perfectament al repte proposat per Cero Design.

Cero Design és un dels estudis multidisciplinaris de disseny més innovadors d’Europa en fusionar disseny, enginyeria, simulació, composites, prototipatge i assajos. Això els permet convertir les idees en productes atractius, lleugers i competitius. Són experts en el disseny i desenvolupament de motocicletes usant totes les eines de simulació virtual d’última generació.


Crèdits

Alumnes

Marco Corberi
Joan Maturana
Òscar Rodríguez
Miquel Sirvent
Víctor Vidal

Tutors

Oriol Codinach (Cero Design)
Marta Janeras (Elisava)

Fotografies

Marc Reyes (Atelier Fotogràfic)

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies