Notícies

Alumnes del Grau en Disseny guarneixen les Festes de la Primavera del Barri de Sant Just

Data:


Els alumnes de 1r i 3r curs del Grau en Disseny d’Elisava han dissenyat, conjuntament amb l’associació d’Amics del Barri de Sant Just, els guarnits de les Festes de la Primavera del Barri de Sant Just, que han tingut lloc els dies 17 i 18 de maig.

Un dels principals objectius del projecte ha estat implicar els veïns i especialment a les escoles del barri i del Districte de Ciutat Vella en la creació d’aquests guarnits, tot fomentant la seva implicació en les festes i en altres esdeveniments del barri. La iniciativa s’inclou en el marc del Workshop Experimenta!! d’Elisava, tutoritzat per Joan Recasens i Raquel Bautista, i forma part del projecte Design for City Making (DXCM).
 

Participació veïnal i de les escoles del barri

Els alumnes parteixen d’una notícia publicada en premsa l’11 de febrer de 1896, que descriu els efectes d’un “cos celeste d’origen poc conegut” que va creuar el cel de Barcelona seguit d’una forta explosió i un gran núvol, causant un pànic generalitzat a tota la ciutat.

A partir d’aquesta notícia recuperada de l’hemeroteca, els alumnes del Grau en Disseny han convidat als veïns/es del barri a dur objectes per escenificar aquest moment. Aquests s’han penjat, com si haguessin quedat suspesos en el temps, per imaginar com hauria el aquest moment d’incertesa provocat pel pas del meteorit a les portes de l’església de Sant Just, tal com descriu la premsa.


Crèdits

Agents implicats: Amics del Barri de Sant Just, Districte Ciutat Vella, Centre Cívic Pati Llimona, Escola Angel Baixeras, Escola Sagrada Família, Biblioteca Andreu Nin, Casal Infantil Pati Llimona, Casal Infantil Fundació de la Esperança; Ludoteca Placeta del Pi, Migrastudium.

Docents: Joan Recasens i Raquel Bautista

Alumnes participantsClàudia Anguera, Clàudia Blanes, Laia Garrido, Carlos Gerhard, Anna Grau, Cristina Pan, Gerard Piera, Eulàlia Sala i Mónica Serfaty.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies