Notícies

Alumnes de Grau redissenyen l'interior del 'Deep View', el submergible turístic de Triton Submarines

Data:
Elisava Enginyeria Disseny Industrial Triton Submarines
Elisava Enginyeria Disseny Industrial Triton Submarines
Elisava Enginyeria Disseny Industrial Triton Submarines
Elisava Enginyeria Disseny Industrial Triton Submarines
Elisava Enginyeria Disseny Industrial Triton Submarines

Un equip de sis alumnes de disseny i enginyeria d’Elisava i Triton Submarines, líder mundial en fabricació de submergibles, han redissenyat l'interior del Deep View, el submergible turístic construït per la companyia nord-americana a Catalunya. Durant nou mesos, els alumnes d’Elisava, tutoritzats per professors de l'Escola i per experts de l'empresa, han col·laborat en la construcció del primer 'Deep View' acoblat a la planta de Sant Cugat, i han treballat en el redisseny del seu interior.

Optimització de l’espai i sensació de llibertat

Amb 35 m³ de volum interior, el 'Deep View' té capacitat per al pilot, el copilot i fins a 24 passatgers. La proposta de redisseny elimina el passadís central i optimitza l'espai per a millorar l'experiència de l'usuari, amb quatre mòduls centrals de sis seients abatibles i espai d'emmagatzematge d'ús personal. Tanmateix, la utilització de materials transparents en elements estructurals potencia la sensació de flotabilitat i lleugeresa del submergible, generant una major sensació de llibertat als passatgers. Un objectiu pel qual s’han ajudat, també, d'una estètica estructurada i del joc de línies, colors i il·luminació.  

“El resultat és un disseny més pràctic, còmode i intuïtiu”, afirma l’Héctor Salvador, director general de Triton Submarines EMEA, que afegeix: “La visió innovadora dels estudiants d'Elisava, juntament amb el seu anàlisi altament metodològic de l'experiència de l'usuari de principi a fi, marquen la diferència d’aquest projecte”.

Estudi ergonòmic, de materials i de l’experiència d’usuari 

Per assolir el seu objectiu, els alumnes han visitat la drassana de Triton Submarines a Sant Cugat del Vallès i s’han desplaçat a Lanzarote per viure en primera persona l'experiència d'immersió com a turistes. També han entrevistat pilots, copilots i passatgers, i han estudiat les característiques d'altres submergibles, les particularitats del fons marí i el seu impacte en el disseny del projecte. 

“Aquest projecte és un clar exemple de la imprescindible comunicació entre el disseny i l'enginyeria de producte”, explica Xavier Riudor, responsable del projecte i de l'equip d’Elisava. “El rigorós estudi de l'experiència dels diferents usuaris ha estat essencial per a entendre l'entorn i poder optimitzar el disseny del projecte, tant en aspectes ergonòmics, d'interacció, i il·luminació com en aspectes tècnics com la selecció de materials, els processos de fabricació i les unions”.

Simulacre immersiu en realitat virtual

Durant els mesos del confinament, els alumnes han treballat amb l'estudi de realitat virtual Thalamus per a presentar els resultats del seu estudi. Gràcies a unes ulleres de realitat virtual, qualsevol persona pot viure l'experiència de viatjar en el nou 'Deep View'. Així, l'usuari pot moure's per l'interior del submergible amb un rang de 360º i fer-se una idea clara de les seves característiques, com es pot veure en el següent vídeo.

Equip Elisava x Triton

Responsable del projecte:  Xavi Riudor
Tutors: Kian Darvishian, Daria De Seta, Xavi Riudor
Estudiants: Ivan Aragonés, Paula Barragan, Mariona Busto, Rosa Casafont, Nekane Gurrutxaga, Daniel Pérez
Empresa Thalamus VR: Pau Benazet
Triton Submarines EMEA: Héctor Salvador, Oriol Povill

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies