Notícies

Alumnes de grau presenten els seus projectes a IDEAL Barcelona en el marc del projecte europeu VIBE

Data:


Més de 300 estudiants de grau han compartit aquesta setmana a IDEAL Barcelona, l'espai multimèdia de Poble Nou (Barcelona), els seus treballs realitzats en l'assignatura Projecte transversal. Els treballs s'inscriuen en el marc del projecte europeu VIBE, ideat i liderat per Elisava Research, amb l'objectiu de reflexionar i buscar solucions innovadores relacionades amb el futur del consum i l'experiència culturals mitjançant nous formats digitals i sensorials. Els projectes s'han dividit en 4 àrees, que repassem a continuació:


Àrea 1 - Storytelling amb mitjans mixtos


Projecte 1 - Per què un museu?

Treballant des de l'experimentació, considerem interessant repensar com un museu, de qualsevol àmbit (científic o humanístic), emet els missatges a través dels quals es comunica i connecta amb els seus usuaris.

Personal: Arnau GifreuLluís Sallés, Jordi Farreras


Projecte 2 - Repensar la curiositat

La curiositat és un instint innat en l'ésser humà, que dimensiona el coneixement i enriqueix la cultura humana, la ciència i la tecnologia. Aquest projecte proposa explorar aquesta condició escèptica a partir de l'observació i l'anàlisi de les qualitats sensibles del nostre entorn.

Personal: Roger ArquerGaston LisakFrancesc Ribot
 


Àrea 2 - Cultura personificada

Aquest enfocament donarà suport a la creació de prototips per a ser experimentats en el cos –des de wearables senzills fins a accessoris personalitzats- que configuren la forma en què ens relacionem amb els continguts culturals.

Projecte 1 - A prop del cos
Projecte 2 - En el cos

Personal: Oscar TomicoMarina CastánMarina Pujadas & Sofia Zunino (Pedra) 
 


Àrea 3 - Museu: Fora de Joc


Projecte 1 - Un museu ambulant

La "museïficació" de l'espai públic implica una impossibilitat de viure’l, experimentar-lo i utilitzar-lo d'altres maneres, per això intentarem adoptar llenguatges artístics per desactivar-lo. Mitjançant el llenguatge de l'acció, la performance i el happening, així com de les intervencions materials, gràfiques i efímeres, tractarem de trencar aquesta hegemonia d’allò que és homogeni.

Personal: Ramon Faura​, Enric Llorach​, Víctor Betriu​
Visitantes​: Pau Riba (artista), Konvent.0 (centre artístic), Laura Llevadot (filòsofa), Hara Kraan (Usted es un Colectivo).
 


Àrea 4 - Comissariat per Internet


Projecte 1 - Acte d'activisme actiu

En els últims anys, els moviments des de la Marxa per Les nostres Vides, passant pel Black Lives Matter, fins a la Vaga Juvenil pel Clima, ens han demostrat que la gent de tot el món està preparada per a un canvi cultural revolucionari. En l'avantguarda de moltes d'aquestes converses hi ha les veus d'una nova generació que busca crear un món més lliure, just i equitatiu per a tothom.

Personal: Saúl BaezaDiana PadronIasa Monique  


Projecte 2 - Comissariat per Internet

Els adolescents tenen una relació única amb la cultura digital que es manifesta en com utilitzen les eines digitals per consumir i crear, combinant influències de tots els racons de món, convertint-se en els curadors de l'espai digital. Actuen amb agència i posen en pràctica comportaments activistes a través de nous mitjans i (des)aprenen fora dels sistemes tradicionals, més enllà dels àmbits digitals.

Personal: Saúl BaezaAriadna SerrahimaLaura ClèriesChristian Alonso 
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies