Notícies

Alumnes de Grau dissenyen l’escenografia de tres obres gràcies a un nou conveni amb Amics de l’Òpera de Sarrià

Data:

 

Elisava ha signat, per segon any consecutiu, un conveni amb els Amics de l’Òpera de Sarrià per a desenvolupar l’escenografia dels tres títols de la temporada. Gràcies a aquest acord, 19 alumnes de segon i tercer curs del Grau de Disseny d’Elisava, tutoritzats per l’escenògraf i professor de l’Escola Carles Berga, han dissenyat i creat les escenografies d’aquestes òperes.

Cada escenografia s’ha desenvolupat a partir d’un workshop en el qual, després d’analitzar el contingut musical i els materials disponibles, els alumnes han desenvolupat la idea i han construït els elements escènics necessaris. Un procés en el que han comptat amb l’assessorament de la cap de producció dels Amics de l’Òpera de Sarrià, l’actriu i directora Anna Ponces.

El resultat són tres escenografies que aconsegueixen ambientar el teatre en l’època i estil que cada una de les òperes vol transmetre. A La Scala di Seta de Gioachino Rossini, l’escenari es converteix en un apartament típic dels anys 70; a Le Cendrillon de Pauline Viardot aconsegueixen que una oficina caòtica acabi transformant-se en un palau de conte de fades; per últim, a Il matrimonio segreto de Domenico Cimarosa, el luxe envairà el teatre per transportar-nos a un misteriós apartament del barri més ric de Nova York.

La signatura d’aquest conveni és una oportunitat única perquè els alumnes participin en l’escenografia d’una òpera (una fita molt difícil a Catalunya). D’altra banda, pels Amics de l’Òpera de Sarrià representa l’accés al talent i creativitat dels nostres alumnes.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies