Notícies

Alumnes de Disseny d'Interacció proposen millores d'usabilitat per a la plataforma digital decidim.org

Data:


Per segon any consecutiu, els alumnes de la Menció en Interacció del Grau en Disseny d'Elisava han treballat amb la plataforma de participació ciutadana decidim.org. decidim.org ajuda a ciutadans, organitzacions i institucions públiques a autoorganitzar-se democràticament i a qualsevol escala.

L'objectiu, a petició de decidim.org, ha estat dotar la plataforma d'una major participació. El curs passat ja van realitzar un estudi sobre com millorar la usabilitat a través del disseny i aquest any han realitzat noves accions vinculades al programa Design for City Making d'Elisava.

L'objectiu final ha estat assolir una participació de qualitat. Com aconseguir que els ciutadans que intervenen en un procés participatiu ho facin de manera responsable? Per això, els estudiants s'han basat en tres models de perfils d'usuaris joves per crear les seves propostes de redisseny de la plataforma.

Els estudiants Elena del Moral, Oscar Morales i Maria Moreso, per exemple, han ideat una “pregunta test” abans de donar suport a una proposta i assegurar, així, que l'usuari s'ha informat correctament.
 


Els alumnes Teo Blanc, Aitor Espasa i Jan Saludes, d'altra banda, han pensat en una aplicació per avisar a l'usuari cada vegada que surti una nova proposta, per mantenir-lo informat en tot moment.
 


I si hi hagués panells digitals informatius per tota la ciutat? Luis Petó, Alba Eiriz i Carla Vives proposen que l'usuari pugui connectar-se als panells a través de Bluetooth i pugui així informar-se de les noves propostes.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies